В Кипър агротуризмът става все по-популярен за прекарване на Великденските

...
В Кипър агротуризмът става все по-популярен за прекарване на Великденските
Коментари Харесай

`Агротуризмът в Кипър - все по-популярен за прекарване на Великденските празници

В Кипър агротуризмът става все по-популярен за превозване на Великденските празници, като притегля както локални поданици, по този начин и задгранични посетители. Засилва се и напорът към хотелите, които, макар повишаването на силата и храните, оферират налични и рационални цени, споделиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

Интересът за празнуване на Великден в кипърската провинция е по-висок спрямо предходните години и заетостта в местата за агротуристическо настаняване в настоящия период достига 80%, оповестиха от заместник-министерството на туризма.

Кипърците търсят най-много селата в региона на планината Тродос. Те са особено привлекателни с обичаите и обичайните великденски празници, които се организират в тях.

Агротуризмът е известен и измежду задграничните туристи, които предпочитат по-дълъг престой – до 7 дни, с цел да имат опция да посетят повече места на острова.

Повишава се и заетостта в морските и планинскитехотели. Очаква се в празничните дни тя да достигне до 60%, което е лек ръст спрямо предходните три години, посочиха от Кипърската асоциация на хотелиерите.

Като позитивна наклонност тя регистрира увеличението на индивидуалните туристи от чужбина.Вече 50% от резервациите са от самостоятелно пътуващи, докато преди пандемиятадо 80% от гостите на острова бяха групи, идващи чрез туроператори.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР