В Киев признаха: на Запада му омръзна от тях. САЩ

...
В Киев признаха: на Запада му омръзна от тях. САЩ
Коментари Харесай

Чуждата война промени всичко. Украйна унижи Запада и остана без пари

В Киев признаха: на Запада му омръзна от тях. Съединени американски щати и Европа са по-загрижени за вътрешните проблеми и войната в Близкия изток. Как стоят нещата в този момент с поддръжката на Зеленски?

Зависимост от Запада

Украинският финансов министър Сергей Марченко съобщи, че спорът с Русия искрено е омръзнал на западните страни. „ Виждам доста отмалялост, виждам доста недостатъци измежду нашите сътрудници “, сподели той. Сега Киев, молейки за помощ, поставя „ два пъти повече старания “, в сравнение с предходната година. А Украйна, съгласно министъра, няма да може да се финансира дълги години, даже в случай че доста усили налозите.

„ Все по-малко са хората, които желаят да отделят пари “, оплаква се Марченко. Една от главните аргументи е смяната в настроенията на западните данъкоплатци, счита той.

Освен това киевският режим е усложнен от изборите в Съединени американски щати и някои страни от Европейски Съюз. Дори елементарните украинци последователно осъзнават, че са се трансформирали в задължение за своите съдружници. През 2022 година съгласно Киевския интернационален институт по социология са били единствено 15%. Сега - 30.

Нов проблем

„ Трябва да съживим полемиката за Украйна, за това какъв брой значима е битката с Русия, тъй като Западът е все по-уморен от това, което се случва там “, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки при започване на годината. Но ситуацията е по-сложно.

Си-Ен-Ен предизвестява, че поради войната в Близкия изток Зеленски рискува да загуби поддръжката даже на Вашингтон. Властите настояват друго. Хаосът в следената от републиканците Камара на представителите обаче прави доста по-трудно разпределянето на парите. Конгресмените, единомислещи по въпроса за Израел, не са съгласни за Украйна.

„ Има риск интернационалното внимание да бъде отклонено и това ще има последици “, не крие опасенията си Зеленски. Киев на процедура изпадна от осведомителния дневен ред на Запада. Пенсионираният вицемаршал от Военновъздушни сили на Англия Шон Бел означи, че Зеленски знае по какъв начин да заинтересува медиите, тъй че съдружниците интензивно доставяха оръжия на Украйна, само че в този момент обстановката се е трансформирала.

Неспазени обещания

Върховната Рада утвърди държавния бюджет за 2024 година с рекордни разноски. Те се надяват да покрият големия недостиг - към 43 милиарда $ - за сметка на Запада. Миналата година проработи. Не е ясно дали ще се получи отново.

Освен това се оказа, че от февруари 2022 година режимът в Киев е получил съвсем на половина от обещаното: 65 милиарда вместо 137. Европейският съюз не е дал най-вече - 57,2 милиарда. Основният донор, Съединени американски щати, на процедура удържа на думата си: от 26,4 милиарда той изпрати 22,8 милиарда.

" Украинският спор се проточи дълго време. Всичко беше проектирано за бърз резултат, както през 2014 година Не се получи ", означи журналистът и политолог Василий Стоякин. “Време е Западът да се насочи на друго място. Там чакат Иран да бъде замесен във войната в Близкия изток. Те предусещат рецесия към Тайван ”, счита специалистът.

Никой няма желание да спонсорира Киев в дълготраен проект. И по този начин похарчиха прекалено много. " В последна сметка това не е войната във Виетнам. Съединените щати не вземат участие директно, те могат да се изключат когато и да е. Това е справедлив фактор. А субективният е, че Зеленски е омръзнал на всички. Той се държи жестоко, той е обидил и разстроил прекалено много хора “, акцентира специалистът.

Украинските управляващи би трябвало да обяснят нещо на популацията. Нямаше победа през есента. В обществото се появи дисонанс сред упованията и резултатите. Затова Киев се оправдава за незадоволителната помощ от Запада. Освен това се приказва за умората на съдружниците.

" Сега в света се появи различен източник на вести, който провокира прилив на адреналин в западната общност. Те към този момент няма да финансират Украйна в същия размер, те минаха към Израел ", споделя политологът Александър Дудчак.

Това обаче не значи, че Украйна е отписана. Подкрепата ще продължи, киевският режим към момента е нужен. Но финансирането на обществените стратегии ще бъде внезапно понижено, а популацията се приготвя душевен за по-труден живот.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР