В казуса с данъците на Лукойл държавата се държи като

...
В казуса с данъците на Лукойл държавата се държи като
Коментари Харесай

Костадинов: В казуса с данъците на "Лукойл" държавата се държи като рекетьор

В проблема с налозите на " Лукойл " страната се държи като рекетьор. Има предпочитание тази рафинерия да бъде продадена на турско-американски консорциум. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Инициираният от нас избор на съмнение беше вероятен по време на предизборната акция беше вероятен, тъй като териториалните проекти за по този начин наречения обективен енергиен преход, които бяха мотив за вота, бяха импортирани на 30 септември. Ако не бяха импортирани на тази дата - нямаше да има избор. Този избор не беше предизборно оръжие. Хората, които бяха на улицата и стачкуваха, и споделиха изрично, че се борят за своите работни места, и с които аз се срещнах - изобщо не се интересуваха дали ще има избори или не. Тях ги интересуваше дали ще имат работа или не ". Коментарът му пристигна във връзка изказванет на Корнелия Нинова, че „ Както и да го увъртате е ясно, че „ Възраждане " крепят държавното управление ". Казаното от водача на Българска социалистическа партия е поради концепцията им за избор на съмнение по тематика „ Сигурност ", която партията на Костадинов не поддържа с претекста, че това може да се употребява като „ оръжие " на фона на предизборната акция.

Той изрично отхвърли, че обвиняванията на Нинова, че „ крепи държавното управление " като не поддържа Българска социалистическа партия за нов избор на съмнение. Много ми е необичайно, тъй като тя сподели тези думи в Хасково, където отиде да поддържа претендента на ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. Те имат общ претендент. Коалиционен претендент. Те са в коалиция с ПП-ДБ в Хасково и на още няколко места в страната. Това е нещо, което вие наричате странности, аз го назовавам политическа шизофрения, уточни Костадинов.

Лидерът на „ Възраждане " посочи, че още, когато „ госпожа Нинова сподели, че желае да внесе избор на съмнение за отбранителната политика ние ѝ казахме, че го поддържаме, само че незабавно след изборите ". За да покажем доброжелателност ние се подписахме и дадохме подписите дружно с нашите корекции към претекстовете на вота на ПГ на Българска социалистическа партия. Казахме, като минат изборите на първи тур, на 31 октомври... Миналата седмица приказвах с Нинова тъкмо по този въпрос, уточни Костадинов.

На въпрос проблем ли ще е, в случай че Нинова внесе вота с тези подписи, Костадинов съобщи: Проблем ще е за нея, тъй като ще покаже непочтеност. Но не миля, че тя ще го направи. Ние, от наша страна, сме показани доброжелателност и би следвало тя да го направи, Това в този момент се прави поради изборите, тъй като претендентите на Българска социалистическа партия се показват отчайващо на локалните избори.

Аз не се състезавам с БПС. Ако Българска социалистическа партия се състезава с „ Възраждане " - това е въпрос, който би трябвало да зададете на Корнелия Нинова. За нас задачата е доста ясна и елементарна. Това държавно управление, което е нездравословно, би трябвало да падне. Затова и първи поискахме оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев, отговори той на въпрос дали се състезава с Българска социалистическа партия или играе отборно по ползи против ръководещите.

Ние сме декларирали, че на балотаж ще подкрепим всички претенденти, които са против партиите от тройната коалиция - ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. На балотаж в София отива Деян Николов. Но, в случай че ние демонстрираме такава кардинална позиция - от другата страна не съм чул нищо сходно. В политиката би трябвало да има правила, съобщи Костадинов във връзка поддръжката, която партията му ще окаже на претендент от друга партия ри възможен балотаж.

Според Костадинов най-големият проблем на София е, че това „ не е един комфортен и привлекателен град за живеене ". Аз не пребивавам в София, само че като един посетител на столицата мога да кажа, че това не е един комфортен и привлекателен град за живеене. Това не ми харесва, тъй като София е нашата столица и тя би трябвало да бъде един хубав, зелен, чист и работещ град. Да кажем, че тук най-малко има някаква стопанска система. Но всичко останало е трагично. Градът е замърсен, наподобява на гето, безлюден е. Градът е дрипав, няма кой да отстрани грозните графити, с които е измърсен центърът. Градът е прашен и откакто изминеш 200-300 метра се чувстваш все едно си бил на къра в Добруджа. Това не е българска столица, а някакво пропаднало ориенталско гето, уточни той, допълвайки, че той е от Варна, ще гласоподава там и че претендентът на „ Възраждане " в морската ни столица ще завоюва безапелационно вота.

По мотив неплатените налози от страна на " Лукойл " Костадинов акцентира: " Аз не съм данъчен сътрудник. И тъкмо заради тази причина, тъй като тук не приказваме за два лв.. Говорим за сред 500 милиона и 1,5 милиарда лв.. Има Национална организация по приходите, която е упълномощена, авторизирана от закона, когато има някакво такова подозрение за нарушавания - да прави проверка. На мен против единствено за анонимни доноси са ми правили данъчна проверка. Шест месеца на физическо лице. Знаете доста добре, че Национална агенция за приходите, когато реши може да убие всеки един бизнес с инспекция, която може да трае години даже. Тук приказваме за един от най-големите бизнеси в България. Най-голямата рафинерия в страната. Ако тези хора имаха доказателства, те трябваше да излязат и да ги покажат. Да кажат " Имаме толкоз и толкоз неплатени налози за тези и тези години. Ето ги документите ". Държавата се държи като рекетьор. Аз съм последовател на това налозите да се заплащат, тъй като бюджетът има потребност от пари. И, в случай че " Лукойл " не си е плащал налозите, да ги заплати. Да бъде осъден. Няма по какъв начин да знам това, тъй като аз не ръководя страната ", безапелационен е Костадинов.

И добави, че сега има " предпочитание тази рафинерия да бъде продадена на турско-американски консорциум ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР