В късните часове на понеделник вечер и през нощта срещу

...
В късните часове на понеделник вечер и през нощта срещу
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна с дронове на няколко вълни

В късните часове на понеделник вечер и през нощта против вторник съветската войска нападна територията на Украйна с безпилотни летателни апарати (БпЛА), изстреляни на няколко талази, оповестява осведомителната организация Укринформ, представена от " Фокус ".

Мобилни огневи групи на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили всички дронове Shahed-131/136, с които руснаците са атакували страната, се споделя в известие от военните на Киев в Telegram. Уточнява се, че са свалени общо девет БпЛА.

" В нощта на 16 април 2024 година съперникът нападна с девет ударни БпЛА вид Shahed- 131/136 от нос Чауда (Крим) “, се споделя в известието на Военновъздушни сили на Украйна.

Пояснява се, че всичките дронове са унищожени от мобилни огневи групи на Военновъздушни сили и ВСУ на Украйна в Херсонска, Николаевска, Хмелницка, Полтавска, Черкаска и Днепропетровска области.

Костромски десантчици са унищожили с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) БМ-21 " Град “ централизация на жива мощ и техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Часов Яр, предава РИА Новости, като се базира на известие от Министерството на защитата в Москва.

От ведомството разясняват, че съветските военни са получили задания да унищожат откритото скупчване на жива мощ на ВСУ, както и команден пункт в един от хангарите в индустриалната зона на Часов Яр.

От ведомството прецизираха, че по време на бойната работа е премахнат " до взвод от запаса “ на ВСУ.

Въоръжените сили на Русия са атакували региона на военно летище в предградието Староконстантинов в Хмелницка област, където се чака да бъдат основани изтребители F-16, разкрива източник на РИА Новости.

" Около 03:00 часа през нощта в Староконстантинов още веднъж имаше удар в региона на летището. Все още няма конкретика, само че имаше детонация, пристигна кола за спешна помощ “, съобщи събеседникът на организацията.

Той означи още, че на територията на самото летище се образоват водачи, които живеят в казарми, има и образователни заведения. " Някои към този момент са унищожени, само че не всички “, добавя източникът.

Летището в Староконстантинов е непрекъсната цел за съветски удари. Според някои данни летището се приготвя да одобри изтребители F-16 американско произвеждане. В този регион има бомбено хранилище, полигон, както и стоманобетонни и асфалтови фабрики, а също и електрическа подстанция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР