В Карлово ще има архиерейска света литургия и панихида в

...
В Карлово ще има архиерейска света литургия и панихида в
Коментари Харесай

В Карлово почитат 150 години от делото и паметта на Васил Левски

В Карлово ще има архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола .

Църковните служения ще бъдат осъществени в храм „ Успение на света Богородица “ в 09:00 часа, оповестиха от Община Карлово. В 11:00 часа в Исторически музей-Карлово ще бъде показана изложбата „ Отдаден на Отечеството – Иван Грозев – сподвижник на Апостола “. Тя показва архиви и документи по тематиката, съхранявани в музея.

В Обредния дом в Карлово от 16:00 часа квартет „ Светоглас “ ще извърши църковни песнопения под надпис „ В памет на Васил Левски “. В 18:00 часа на площад „ Васил Левски “ ще се организира възпоменателна гала във връзка 150 години от гибелта на Васил Левски.

Възпоменателният театър „ С моята кончина не свършва пътят, който би трябвало да извървите “ на Средно учебно заведение „ Васил Левски “ ще бъде показан от 19:00 часа в зрителната зала на Народно читалище „ Васил Левски – 1861 година “.

Утре в 11:00 часа на площад „ Васил Левски “ ще се организира възпоменателен митинг-поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. След церемонията ще се организира шествие до родната къща на Левски, през днешния ден Национален музей „ Васил Левски “, където ще бъдат връчени премиите на комитет „ Васил Левски “ – Карлово.

Възпоменателното отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски в Карлово е под патронажа на президента Румен Радев. В село Къкрина на следващия ден ще бъде извършена възстановка на залавянето на Левски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР