В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест. По този

...
В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест. По този
Коментари Харесай

Медицински сестри от Карлово застанаха зад колегите си в София

В Карлово медицинските сестри излязоха на импровизиран митинг. По този метод те показаха взаимност с протестиращите им сътрудници в София, съобщи БГНЕС.
Карловските медицински сестри използваха обедната си отмора, с цел да стачкуват пред постройката на МБАЛ " Д-р Киро Попов ". Те настояват, че към този момент една година се борят за смяна в системата на опазването на здравето, с цел да има качествено обслужване на пациентите. Сестрите показаха, че има подготвеност за всеобщи безсрочни митинги в страната, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.
„ Това равнодушие от страна на държавното управление и на всички горе и тези безбройни срещи без да има резултат, това ни кара да се усещаме смачкани и ненужни ”, съобщи Даниела Икимова, която е сестра в детско поделение на МБАЛ " Д-р Киро Попов ".
Бисерка Иванова, здравна сестра в АГ отделението на болничното заведение, означи, че заплатите не са главното искане. „ Искаме промяна в опазването на здравето, желаеме пациентите да се усещат по-добре ”, сподели тя.
Вижте още:
Ананиев: Поведението на сестрите е провокация против държавността
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР