В Кърджали, Бургас и Стара Загора са били избрани кметове

...
В Кърджали, Бургас и Стара Загора са били избрани кметове
Коментари Харесай

„Галъп“: На първи тур са избрани кметовете в Бургас, Стара Загора и Кърджали

В Кърджали , Бургас и Стара Загора са били определени кметове на първия тур на локалните избори – това демонстрира 100% изпълнена извадка от паралелното броене на „ Галъп интернешънъл болкан “, предава „ БНР “. В останалите градове, които се наблюдават от организацията, а точно – София , Варна , Пловдив , Шумен , Видин и Благоевград – ще има балотаж на 5 ноември.

Според данните на първия тур в София най-вече хора са дали гласа си за Васил Терзиев /33%/, който е подсилен от обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “. На втория тур той ще се яви против подкрепената от коалиция към Българска социалистическа партия Ваня Григорова /с 21,1%/. На трето място е Антон Хекимян, подсилен от ГЕРБ-СДС.

Коалицията „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “ ще има най-голямата група в Общинския съвет на Столична огромна община, следвана от ГЕРБ-СДС /с 18,3%/, Българска социалистическа партия за България /13,8%/, „ Възраждане “ /10,4%/, „ ИТН “ /5,1%/ и КОД /4,7%/.

Балотаж на 5 ноември ще има и в Пловдив , където най-вече гласове от първия тур са били дадени за Костадин Димитров от ГЕРБ /34,1%/, до момента в който на второ място е Ивайло Старибратов от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /с 18,4%/.

Най-голямата група в Общинския съвет в Пловдив ще има ГЕРБ /23,4%/, следвана от ПП-ДБ /19,15/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР