В Каравелово пристигна и пловдивският областен управител, идва и екип

...
В Каравелово пристигна и пловдивският областен управител, идва и екип
Коментари Харесай

Сложен е временен мост между Богдан и Московец

В Каравелово дойде и пловдивският регионален шеф, идва и екип на Българският червен кръст, чака се и президентът Румен Радев.

Къща по къща оглеждат от сутринта спешните екипи в най-сериозно потърпевшите села от наводнението в Карловско Богдан и Каравелово, с цел да ревизират за бедстващи хора. Създадена е организация за доставка на храни и вода, към този момент е подложен краткотраен мост сред Богдан и Московец, предава БНР.

Ситуацията през днешния ден е доста по-спокойна, в сравнение с през вчерашния ден, съобщи началникът на защитата Емил Ефтимов, който заключи свършеното досега.

" По въздушен прийом, спешен, са извлечени 9 души. Превозени са 17 души по въздуха, седящо заболели и трима на носилка. По въздух са доставени над 800 кг вода, храна лекарства, с цел да може популацията да изкара умерено нощта.

Продължаваме в този момент с битката с следствията от бедствието. Затова още нощес започнахме оглед на вероятните обходи, с цел да можем да вържем селата от другата страна на реката – Богдан и Московец. В момента е сложено едно мостово оборудване, ревизираме дали може да минат транспортни средства по него, с цел да заявяваме, че има формален достъп, естествен достъп до тези обитаеми места. "

Няма хора без покрив и храна, акцентира от своя страна кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той сподели, че в общинската болница са настанени 8 души, хронично заболели, евакуирани от домовете им. Очакват се две коли за спешна помощ, които да транспортират от Каравелово две възрастни дами.

Той добави, че " бедствието не е единствено в Каравелово и Богдан, а и в Слатина ".

" В Слатина има хора, настанени в кметството. Подсигурили сме кревати и завивки, храна. Дано този мост, който военните сложиха, краткотраен мост на пътя Московец-Богдан, да разреши да се, възстановява мъчно бих споделил, тъй като е краткотраен мост, само че да се възвърне придвижването проходимостта сред Богдан и Московец. "

Така и блокираните в Каравелово също ще могат да употребяват оборудването, добави Емил Кабаиванов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР