В Калининград беше задържан привърженик на Азов, който планирал да

...
В Калининград беше задържан привърженик на Азов, който планирал да
Коментари Харесай

Руските служби за сигурност задържаха в Калининград привърженик на „Азов“, планирал терористичен акт

В Калининград беше арестуван последовател на " Азов ", който възнамерявал да провежда терористичен акт в обекти на Балтийския флот и на летището, заяви Центърът за връзки с обществеността на ФСБ, предава

Според ведомството това е локален гражданин, роден през 1967 година, жител на Русия.

„ В град Калининград  беше разпознат и арестуван последовател на организацията „ Азов “, който е имал планове за осъществяване на диверсии и терористични дейности против оборудванията на Балтийския флот на ВМФ на Русия и военнослужещи, както и летище Храброво “, се споделя в известието.

В негов тайник са открити самоделна бомба с потенциал към пет кг тротил, преписка с дейни членове на Азов, пропагандна литература и знаци на неразрешена организация.

Задържаният е направил признания за закононарушението. Във видео, оповестено от спецслужбата, той споделя, че представители на полк Азов са се свързали с него, откакто той е писал в телеграм канала „ Правда Геращенко “.

„ Те споделиха, че би трябвало да купя съставни елементи, купих ги, с цел да направя самоделно взривно устройство, с цел да взривя обект, който се намира в село Переславское, Зеленоградска област, това е обект на Балтийския флот “, сподели мъжът.

Срещу него е формирано наказателно дело по публикации " Подготовка на терористичен акт " и " Незаконно произвеждане за правене на оръжие ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР