В кабинета Кирил Петков ще има тепърва противопоставяния, лодката ще

...
В кабинета Кирил Петков ще има тепърва противопоставяния, лодката ще
Коментари Харесай

Райчев: Корнелия Нинова убива БСП

В кабинета " Кирил Петков " ще има занапред противодействия, " лодката ще се клати ту на ляво, ту на дясно " и това е обикновено, защото в обединението има четири разнообразни партии.Това съобщи в студиото на " Тази заран " социологът Андрей Райчев.

В кабинета Райчев фиксира и едно " пето парче " - военният министър Стефан Янев, който беше два мандата и длъжностен министър председател на президента Румен Радев. Въпреки това Андрей Райчев не счита, че кабинетът Петков е кабинет на Румен Радев, каквито обвинявания се чуват от страна на опозицията.

Има обаче следващо утежняване в връзките сред Българска социалистическа партия и президента. Райчев сложи акцент върху фигурата на Калоян Методиев, който си разреши страшни антипрезидентски изказвания като част от президентската администрация, а в този момент Нинова го прави началник на своя кабинет.

Два от главните проблеми – цената на ел. силата и COVID-19, не зависят от държавното управление. 

" Енергийният проблем не е български проблем – той е международен. Не е ясно на какво се дължи. Има теза, че казусът е нерешим “ посочи Райчев.

По думите му единствената алтернатива на ръководещите за цените на ел. силата е да се постараят казусът да не засегне всеобщия консуматор за сметка на някакви запаси.

" В това отношение те са в положително състояние. Успяха да съберат 7 милиарда лева повече, от тях 3 милиарда са обичайните – постоянно при Борисов оставаха 2-3 милиарда лева, които той раздаваше за обичаните си планове – основно за автомагистралите. Другите три обаче са в допълнение събрани. Като прибавим към това и предстоящите пари от Европейски Съюз по ограниченията за възобновяване, финансови принадлежности ще имат “, счита социологът.

Същевременно Райчев е скандализиран от изключването на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия доста пъти е избирала водач, само че в никакъв случай не се е стигало до заличаване на съперника. Изключването на Кирил Добрев, даже и без да му бъде обещано правото на се отбрани, е " следващ спазъм на една умираща партия ". Корнелия Нинова убива Българска социалистическа партия, тя ще завоюва изборите за нов водач на партията тази година, само че ще има една дребна партия, уточни Андрей Райчев.

Според него вероятността Зарков да завоюва в едно съревнование за водач е извънредно дребна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР