В изявление в навечерието на шестмесечието от началото на войната

...
В изявление в навечерието на шестмесечието от началото на войната
Коментари Харесай

Мартин Грифитс настоя за бърз край на войната в Газа

В изказване в навечерието на шестмесечието от началото на войната в Газа Мартин Грифитс, напускащият поста заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси и незабавната помощ на Организация на обединените нации, прикани за " групова решителност да има отплата за това изменничество към човечеството ", оповестява Агенция Франс Прес. 

" Всеки ден тази война взима от ден на ден цивилни жертви, сподели Грифитс, който ще напусне поста си в края на юни по здравословни аргументи. Всяка секунда, която продължава, засява семената на бъдеще, толкоз надълбоко помрачено от този безсърдечен спор. "

Израел бомбардира Газа по въздух, земя и море от 7 октомври, като са били убити минимум 33 137 души, най-вече дами и деца, съгласно здравното министерство в линията.
 Над 33 000 палестинци са починали от началото на войната в Газа
Над 33 000 палестинци са починали от началото на войната в Газа

Ранени са 75 750 души

Грифитс се оплака от " неблагоразумната вероятност за по-нататъшна ескалация в Газа, където никой не е в сигурност и няма къде да отиде безвредно ".

Той добави, че " продължава да бъде усложнявана от бомбардировки, неустановеност и отвод на достъп ".

" В този ден сърцето ми е със фамилиите на убитите, ранените или взетите за заложници, както и с тези, които са изправени пред особеното страдалчество да не знаят тежкото състояние на своите близки ", сподели той в изказването.
 Кипър стопира филантропичната помощ след удара в Газа, само че не дефинитивно
Кипър стопира филантропичната помощ след удара в Газа, само че не дефинитивно

7 филантропични служащи бяха убити при израелски удар

Припомняме, че на Англия, Австралия и Полша, двойно поданство на Съединени американски щати, Канада и палестински сътрудник, провокира световно отвращение тази седмица.

Израелско следствие на убийството на седем филантропични служащи при въздушен удар в Газа тази седмица откри съществени неточности и нарушавания на процедурата от страна на военните, вследствие на което двама офицери бяха уволнени и висши командири публично порицани. 

Разследването откри, че израелските сили неправилно са позволили, че нападат въоръжени мъже от " Хамас ", когато нанесли удар с дрон против трите транспортни средства на групата за филантропична помощ на " Световната централна кухня " (WCK), и че общоприетите процедури са били нарушени.

Известният готвач Хосе Андрес, създател на благотворителната World Central Kitchen (WCK) съобщи пред " Ройтерс " в прочувствено изявление в сряда, че

WCK е поддържала ясна връзка с израелските военни, които съгласно него са знаели придвижванията на неговите филантропични служащи.
 Съединени американски щати приветстват напъните на Израел да допусне повече филантропична помощ в Газа
Съединени американски щати приветстват напъните на Израел да допусне повече филантропична помощ в Газа

Вашингтон " деликатно ще наблюдава " съответни индикатори и развиването на рисковете от апетит

" Това не беше просто неприятен шанс, когато е била хвърлена бомба на неверното място, сподели Андрес, с което опроверга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР