Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към повишаване

...
Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към повишаване
Коментари Харесай

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, ориентиран към повишение на отбранителната подготвеност на страната , цитирайки нови форми на опасност от Русия. Това предават от Reuters по информация на Бюрото за национална сигурност (BBN) от през днешния ден.

Според предлагането общото и оперативното военно командване ще бъдат обединени в един взаимен орган. Проектът също по този начин планува нови проекти за непрекъсната защита, които да подсигуряват способността на армията да реагира неотложно на неочаквани закани, и има за цел да ускори потока от информация и координацията сред гражданските и военните управляващи на Полша.

" Предложението планува въвеждане на промени във военните и невоенните области, усилване на качествата за противопоставяне на хибридни и незнайни закани и директна въоръжена експанзия ", написа още в изказване на BBN.

В текста е разказано, че предложенията са " отговор на измененията в средата за сигурност , в това число нови форми на опасност от Руската федерация, ориентирани против Полша и други страни от Европейския съюз и НАТО ".

Припомняме, предходната година до над 4% от брутния вътрешен артикул - повече от насоките на НАТО - в отговор на това, което управляващите във Варшава виждат като възходящи закани след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година
 Полша усилва числеността на армията си
Полша усилва числеността на армията си

Варшава подвига стремително разноските за отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР