В известен смисъл това решение е очаквано, то ни позволява

...
В известен смисъл това решение е очаквано, то ни позволява
Коментари Харесай

Денков за одобрението от Нидерландия за Шенген: Ще преговаряме от по-добри позиции с Австрия

В прочут смисъл това решение е предстоящо, то ни разрешава да преговаряме от по-добри позиции с Австрия за окончателното решение. Така министър-председателят разяснява утвърдената нощес от нидерландския парламент позиция на нидерландското държавно управление, с която страната дава цялостна поддръжка на България за пълноправно участие в Шенген.

Премиерът Николай Денков даде брифинг след среща за демографската политика на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В срещата участваха представители на министерства, Българската академия на науките, Икономическия и обществен съвет, Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Националния статистически институт, Националното съдружие на общините в Република България, неправителствени организации и специалисти в региона.

 

По рано БНР заяви, че Нидерландия дефинитивно отстранява всички спънки пред пълноправното влизане на България в Шенген.

Гласуването в наша изгода не събрало нужното болшинство от 76 депутати в Народното събрание, само че било отхвърлено предложение за влизането ни в Шенген единствено по въздуха, както изиска Австрия.

На процедура обаче това значи, че е отхвърлено настояването на влезем единствено по въздух, което ни дава зелена светлина за пълноправното участие, обясниха дипломати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР