В изцяло обновена сграда вече се отглеждат малките момиченца и

...
В изцяло обновена сграда вече се отглеждат малките момиченца и
Коментари Харесай

40 от най-малките жители на Монтана влизат в по-топла и красива сграда

В напълно актуализирана постройка към този момент се отглеждат дребните момиченца и момченца от детска ясла № 3 „ Маргаритка” в Монтана. Заведението се намира в Живовския квартал и е издигнато преди 41 години.
Празникът в детската ясла стартира с водосвет, отслужен от отец Николай и отец Емил от храм „ Свети Свети Кирил и Методий”.
„ Тук, където желаеме да посеем любовта в душите на тези деца, всичко би трябвало да бъде съвършено, съобщи отец Николай след богослова за деца, родители, възпитатели и всички хора от Монтана.
На постройката е направена външна топлоизолация, ремонт на покрива и хидроизолация. Подменени са дограмата, електрическата и мълниезащитната съоръжения. Боядисана е фасадата.
„ Това е най-значителното възобновяване на яслата от построяването й до момента, съобщи кметът на общината Златко Живков. За две години инвестирахме 344 хиляди лв., с цел да променим изискванията за развъждане и възпитаване на децата тук”, посочи той и разгласи, че в идващ стадий да бъде възобновен и вътрешният басейн.
Директорката на детската ясла „ Маргаритка” Йорданка Каменова благодари на всички за направеното, за търпението и съпостави яслата с замък на хубостта, в който всички чиновници ще продължат да подаряват на децата доста грижи, обич и самообладание.
Близо 150 хиляди лв. са средствата, обезпечени за енергоспестяващи ограничения от Министерството на труда и обществената политика по стратегия Красива България, останалите 194 хиляди лв. са инвестиция от бюджета на община Монтана.
В детска ясла №3 работят 7 медицински чиновници и 17 възпитатели. Те се грижат за 40 деца в три групи - от 10 месечни бебета до 3 годишни момиченца и момченца. Само тази забавачница в града поддържа оздравителна група. В нея има 8 деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР