В изследване, публикувано в списание Neurology, учени проучиха как наличието

...
В изследване, публикувано в списание Neurology, учени проучиха как наличието
Коментари Харесай

Вярно ли е, че рискът от инсулт намалява с възрастта

В проучване, оповестено в списание Neurology, учени изследваха по какъв начин съществуването или отсъствието на хипертония и захарен диабет с придвижване на възрастта въздействат на риска от инсулт. Оказва се, че от време на време този риск може да се намали.

В изследването вземат участие 28 235 души. Те в никакъв случай не са имали инсулт до началото на проучването. Средно учените ги следят в продължение на 11 години.

По време на проучването учените записват 1405 инсулта в продължение на 276 074 човеко-години. Човеко-годините съставляват броя на хората, които вземат участие в проучването, както и времето, което всеки участник прекарва в опита.

Всички участници в проучването са разграничени на три възрастови групи. В младшата влизат тези, които са на възраст 45-59 години, в междинната - тези, които са на възраст 60-70 години, в старшата - хората на възраст 74+.

При участниците със захарен диабет от младшата група рискът от инсулт е към два пъти по-висок, в сравнение с у техните връстници без диабет. А при...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР