В Израел прозвучаха сирени, а израелците спряха на място и

...
В Израел прозвучаха сирени, а израелците спряха на място и
Коментари Харесай

Израел отбеляза Възпоменателния ден на загиналите за страната войници и жертви на атентати

В Израел прозвучаха сирени, а израелците стопираха на място и резервираха безмълвие със сведени глави в отбелязвания през днешния ден Възпоменателен ден на починалите за страната бойци и нейните жертви на тероризъм, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Движението на колите по улиците спря, а знамената бяха свалени на половина.

Президентът Реувен Ривлин и началникът на генералния щаб Авив Кошави участваха на обичайна гала при Стената на рева в Източен Ерусалим.

По публични данни 23 741 военнослужещи и членове на разнообразни сили за сигурност са починали по време на дейна работа от 1860 година, когато първите еврейски поданици на Източен Ерусалим за пръв път основават нови квартали.

От предходната година броят на тези жертви е повишен с 96 души. Колкото до цивилните жертви на тероризма, те са 3150 от 1950 година, а броят им от предходната година се е нараснал със 17 души, в това число четиримата убити в неделя при ракетен обстрел от линията Газа.

"Не сме жадни за война, само че знайте, че сме подготвени на всеотдайност, с цел да подсигуряваме бъдещето си ", съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху на гала в Ерусалим.
Утре заран сирените в Израел още веднъж ще прозвучат като начален сигнал за редица церемонии във военни гробища на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР