В изпълнение задълженията на областния управител по Закона за водите,

...
В изпълнение задълженията на областния управител по Закона за водите,
Коментари Харесай

Експерти провериха проводимостта на реките в Монтанско

В осъществяване отговорностите на регионалния шеф по Закона за водите, междуведомствена комисия стартира оглед на сектори от речни кревати с понижена проводимост отвън границите на урбанизирани територии в област Монтана.
Комисията ревизира съществуването на строителни и битови боклуци в реките, както и съществуването на израснали във водното течение дървета, дънери, шубраци и паднали или с заплаха да паднат такива. Установява се и нуждата от изземване на наносни отсрочения.
Обходът стартира от река Лом, в сектора сред село Дъбова махала в община Брусарци и видинското село Тополовец. Критичният сектор се намира на път III-112 и по-голямата част от него е на монтанска територия, което постанова и съответните действия. Освен почистването от боклуци, дървета, шубраци и наносни отсрочения следва да се укрепи левия бряг на реката, който вследствие на наносните отсрочения се измества и при прииждане заплашва домове и аграрни парцели в обитаемоте места по поречието й.
За всички тествани речни сектори комисията ще изготви протоколи и стратегия за плановото им разчистване, на база на които ще се търсят средства за финансиране на дейностите.
Проверките на водните обекти ще продължат, като през м. май следва проучване на техническото и експлоатационното положение на язовирните стени и оборудванията към тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР