В изпълнение на първи етап на Национална програма Млади учени

...
В изпълнение на първи етап на Национална програма Млади учени
Коментари Харесай

МУ - Варна обяви прием по документи за млади учени и постдокторанти

В осъществяване на първи стадий на Национална стратегия „ Млади учени и постдокторанти - 2 " на МОН, по която Медицински университет – Варна е бенефициент, Научноизследователският институт към Медицински университет – Варна афишира конкурс за селекция на млади учени и постдокторанти през 2022 година, оповестиха от висшето учебно заведение.

1. Модул „ Млади учени "  – " Млад академик " е лице, което прави научноизследователска и научно-образователна активност във висше учебно заведение и/или научна организация след придобиване на първа образователно-квалификационна степен " магистър ", само че не повече от 10 години след придобиването ѝ.

Предвиждат се месечни хонорари в размер не по-нисък от 1200 лева за новоназначени млади учени, както и спомагателни месечни хонорари за към този момент назначени в МУ-Варна млади учени не по-ниски от 300 и не по-високи от 800 лева

Кандидати по този модул могат да:
са новоназначени по програмата в МУ-Варна, които дават отговор на изискването за млад учен;заемат академичната служба „ помощник " или „ основен помощник " (с най-малко шест месеца стаж към датата на кандидатстване) и са на трудов контракт в МУ-Варна;са докторанти, отчислени с право на отбрана и са назначени на трудов контракт в МУ-Варна;са докторанти на независима подготовка, зачислени най-малко шест месеца преди датата на кандидатстване и са назначени на трудов контракт в МУ-Варна;са експерти с висше обучение, които дават отговор на изискването за млад академик и са на трудов контракт в МУ-Варна.
2.Модул „ Постдокторанти "  – до 5 години след придобиване на първа Общински народен съвет „ Доктор ". Основно месечно заплащане не по-ниско от 2000 лева и не по-високо от 3000 лева, както и спомагателни месечни хонорари за към този момент назначени в МУ-Варна постдокторанти - не по-ниски от 400 лева и не по-високи от 800 лева

В случаите на кандидатстване на външни претенденти е належащо организацията, от която мигрират, в случай че е ВУ или НО от страната, тя би трябвало да даде единодушие за присъединяване в Програмата, както и да поеме задължения за (i) стартиране на претендента в неплатен отпуск при опазване на щатното му място и (ii) потребление на освободения финансов запас за стимулиране на млади учени.

Кандидатите в модул „ Постдокторанти " наложително вземат участие в състезанието с планово предложение, което би трябвало да дава отговор на следните условия:
да е в настояща тема и на високо научно ниво;да е показана детайлна работна стратегия за интервала на плана (до 12 месеца) и обстоен финансов проект, съпроводен с обосновка;предложението се подава на български или на британски език.
 Условия за допустимост на претендентите:

1.Назначените по програмата откриватели би трябвало да дават отговор за целия интервал на назначението си на дефиницията за „ млад академик " или „ постдокторант " написана в Закона за поощряване на научните проучвания.
За дата на придобиване на ОКС „ магистър ", се смята датата от протокола на държавната изпитна комисия, взела решение за признание на приключената образователно-квалификационна степен и добитата професионална подготовка, като номера и датата на този протокол са наложителен атрибут от наличието на дипломата, според Наредбата за държавните условия към наличието на главните документи, издавани от висшите училищаЗа дата на придобиване на докторска степен според Правилника за използване на Закона за развиването на университетския състав в Република България, просветителната и научна степен " лекар " се приема деня, в който дисертационният труд е предпазен сполучливо. Датата се удостоверява с протокола от съвещанието на научното жури.
2. Не се позволява срокът на предопределение по програмата да бъде по-кратък от 6 месеца.  Не се позволява работното време да бъде по-малко от 4 часа дневно - претендента би трябвало да има право да бъде назначен с работно време най-малко 4 часа на ден.

3. По програмата няма да се назначават участници с контракт за осъществяване на услуга по Закона за отговорностите и договорите.

Изследователите имат право да аплайват към един от четирите Факултета на МУ-Варна. Документите ще се подават в Научноизследователски институт (стая 107, Ректорат).

Срок за кандидатстване: 16:00 ч. на 28 септември 2022 година

С нужните документи можете да се запознаете на уебстраницата на университета.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР