В Италия се извиха дълги опашки за ваксинация преди затягането

...
В Италия се извиха дълги опашки за ваксинация преди затягането
Коментари Харесай

Опашки за ваксини в Италия заради новите противоепидемични мерки

В Италия се извиха дълги опашки за имунизация преди стягането на разпоредбите за неимунизирани против ковид в страната.

От на следващия ден множеството публични места ще бъдат налични единствено за имунизирани или преболедували COVID-19. А в белгийската столица Брюксел недоволни против ограниченията поради пандемията още веднъж излязоха на митинг.

Ваксината от на следващия ден става изискване за влизане в заведения, прилагане на ски лифтове и публичния превоз в Италия. През последните седмици страната записва растеж на инфектираните и приетите в болница. На 5-и януари вкара наложителна имунизация за хората над 50 години и стана една от дребното в Европа, прибегнали до тази мярка.

" Ще си слага трета доза, преди всичко поради моето здраве, само че и поради възприятие на отговорност към обществото, моето семейство и близките. Вярвам, че това е единственият метод да запазим стопанската система и страната ни, разяснява " Росария Фери- жителка на Неапол.

От началото на пандемията през февруари 2020-а коронавирусът взе 138 000 жертви в Италия. Така страната се подреди на второ място по смъртност в Европа след Англия. Правителството на Марио Драги вкара наложителна имунизация за учители и здравни служащи.

От октомври предходната година достъпът до всяко работно място в Италия стана вероятен единствено с имунизационен документ или негативен тест. Около 74 на 100 от жителите на страната са с две дози ваксина, 6 % са с една инжекция, а над една трета от популацията е и с бустерна доза.

Междувременно хиляди в Брюксел още веднъж издигнаха лозунга " Не на имунизационната тирания ". Недоволство беше изразено и от решението за имунизация на деца от 5 до 11 години.

" Не е вярно държавното управление да взема решение вместо нас. Това към този момент не е народна власт ", съобщи Сесил Мино.

Министърът на опазването на здравето Франк Вандербрук през днешния ден изиска незабавен спор във федералния парламент за въвеждане на наложителна имунизация или имунизационен пропуск като във Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР