В исторически план северния и южния магнитни полюси на Земята

...
В исторически план северния и южния магнитни полюси на Земята
Коментари Харесай

Предстои ли смяна на местата на магнитните полюси?

В исторически проект северния и южния магнитни полюси на Земята са сменяли местата си на всеки 200 000 или 300 000 години. Това обаче се е трансформирало и сега не е имало такава промяна от към 780 000 години.

Според учени, магнитното поле на планетата обаче, демонстрира признаци за идно пренасяне, макар че няма метод да сме сигурни в това, написа сп. Undark. Тази опция обаче, поражда спекулации за това, какво би означавала сходна замяна на местата на магнитните полюси за живота на планетата.

Магнитното поле на Земята ни защищава от смъртоносни равнища на радиация идваща от космоса. Опасните лъчи не стигат непосредствено до нас, тъй като откакто влязат в атмосферата на Земята, магнитното поле ги отклонява и принуждава да се движат към нея, съгласно НАСА.

Така че вероятността за намаляване на тази отбрана при възможна промяна на местата на магнитните полюси е притеснителна и слага въпроса: в случай че стане, ще ни остави ли без задоволителна отбрана от галактическата радиация?

Магнитното поле на Земята се основава от електрическите потоци, идващи от металите в ядрото на планетата, генерирайки невидими линии, които свързват противоположните магнитни полюси на Земята.

Космическият радиационен специалист Даниел Бейкър, шеф на Лабораторията по атмосферна и галактическа физика в университета в Колорадо има вяра, че идващото превръщане на полюсите евентуално ще направи някои елементи на планетата необитаеми, написа Undark.

Подобно опустошаване би могло да се получи заради многочислени аргументи. Комбинацията от мощни галактически частици, като нефилтрирани слънчеви лъчи, галактически лъчи и ултравиолетови лъчи B, могат да обхванат през нарушавания озонов пласт и да провокират злополучие равно на това, изтребило динозаврите.

В същото време инфраструктурата на планетата не би издържала, предизвиквайки големи проблеми в живота на хората. Тъй като сателитните мрежи са свързани, откакто радиацията проникне, ще последва каскадно всеобщо затъмнение – енергийно и осведомително, съгласно Undark.

Тъй като към момента не сме стигнали до този миг, учените употребяват изображения от спътници за следене на придвижванията на магнитното поле. От 2014 година „ Роял “ – тройка от спътници от Европейската галактическа организация – разреши на откривателите да проучат измененията, изграждащи се в ядрото на Земята, където се генерира магнитно поле.

Техните наблюдения разкриват, че както разтопеното желязо, по този начин и никелът излизат от ядрото на Земята. Този развой може да значи, че полето се готви да се обърне, съгласно Undark. Защитните ограничения биха могли да включват създаване на повече спътници подсилени против радиация, както и подготовка на тези, които към този момент са в употреба, съгласно International Business Times.

Не всички опити за превръщане на полярността на Земята са били сполучливи. За финален път е имало опит това да стане преди към 40 000 години, само че по незнайни аргументи процесът не е стигнал до дъно. Учените още не са открили причинно-следствена връзка сред обръщането на магнитните полюси и всеобщото изгубване на някои типове, само че това не значи, че няма такава.

Може би не знаем тъкмо по кое време магнитните полюси ще завършат промяната на местата си, само че най-малко имаме преимуществото да можем да се подготвим за това, написа списание Undark.

Ако намирате тази обява за забавна, апелирам споделете я.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР