В исторически план на жените им е било доста по-трудно

...
В исторически план на жените им е било доста по-трудно
Коментари Харесай

7-те най-богати жени в историята

В исторически проект на дамите им е било много по-трудно да забогатеят, в сравнение с мъжете, в случай че не са били наследници на владели, или самите те не са били отпред на авторитетни страни. В днешно време обаче доста дами ръководят бизнеси и прелестно знаят по какъв начин да изкарват доста пари.

Кои обаче са най-заможните представителки на нежния пол на всички времена? Ето отговора на база данни на MeasuringWorth и GoBankingRates.

Екатерина Велика (на водещата снимка). Руската императрица е имала власт над 5% от международния Брутният вътрешен продукт по време на царуването си. Историците считат, че положението ѝ би се равнявало на днешни 1,5 трлн. $.

Клеопатра. Легендарната владетелка остава в историята с политическите и дипломатическите си умения. По данни на историци благосъстоянието ѝ би било равно на днешни 95,8 милиарда $.

Мелинда Гейтс. Съпругата на Бил Гейтс, която е прочут човеколюбец, споделя положението му от над 90 милиарда $.



Ан Кокс Чеймбърс. На 98 година тази дама продължава да управлява фамилния си бизнес Cox Enterprises. Тя има в сметките си 17 милиарда $.

Лилиан Бетанкур. Тази дама управляваше козметичната империя L`Oreal и бе измежду най-богатите дами в света до гибелта си през 2017 година Състоянието ѝ бе 44,7 милиарда $.

Лорийн Джобс. Вдовицата на създателя на Apple Стив Джобс прекарва времето си главно в работа по благотворителни начинания. Тя разполага с 19,5 милиарда $.



Сузан Клатен. Германката дължи положението си, равняващо се на 17,4 милиарда $, на каузи си в автомобилния колос BMW.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР