В истинско шоу се превърна срещата между Атлетико (Мадрид) и

...
В истинско шоу се превърна срещата между Атлетико (Мадрид) и
Коментари Харесай

"Ливърпул" пречупи "Атлетико" в зрелище с пет гола и червен картон

В същинско шоу се трансформира срещата сред " Атлетико " (Мадрид) и " Ливърпул " от група В на Шампионската лига. Червените стигнаха до трагичен триумф с 3:2 като посетител и записаха трети триумф от началото на шампионата.

Срещата предложи всичко - красиви осъществявания, драма, червен картон, както и противоречиви решения на съдията.

" Ливърпул " поведе с 2:0 до 13-ата минута с голове на Мохамед Салах и Наби Кейта, само че с попадения на Антоан Гризман в 20-ата и 34-ата " дюшекчиите " изравниха. Именно френската звезда на " Атлетико " беше в центъра на събитията след почивката, когато получи червен картон в 52-ата минута.

Салах донесе успеха на " Ливърпул " с тъкмо изпълнена дузпа четвърт час преди края. Срещата обаче беше белязана и от противоречиво анулирана дузпа за " Атлетико ".

След три мача " Ливърпул " води в групата с 9 точки, а " Атлетико " е втори с 4. Със същия актив е и " Порто ", който надделя " Милан " с 1:0. " Росонерите " са на дъното в групата и са застрашени да отпаднат безславно при завръщането си в Шампионската лига.

Наставникът на " дюшекчиите " Диего Симеоне имаше доста проблеми към състава, като не можеше да разчита на главните си централни бранители, а поради насъбрана отмалялост от пътуванията за мачовете на Уругвай Луис Суарес остана на пейката.

Домакините подходиха внимателно в първите минути, предоставиха елементарно самодейността на гостуващия отбор. Това даде доста шансове на мърсисайдци и до 13-ата минута отборът на Юрген Клоп към този момент водеше с 2:0.

В осмата минута Салах задържа топката сред няколко бранители в бяло-червено и стреля по диагонала, а след рикошет в крайници на Джеймс Милнър топката влетя в мрежата - 0:1.


© Reuters

Колебливата игра на домакините продължи и " Ливърпул " се възползва незабавно. В 13-ата минута централният защитник Фелипе не съумя да почисти топката далеко, тя попадна право на крайници на Кейта, който с изстрел от воле я прати неспасяемо зад Ян Облак.

След доста слабите начални 15 минути " Атлетико " погледна по-смело в предни позиции. Домакините придвижиха играта в полето на " Ливърпул " и ситуациите не закъсняха.

В 20-ата минута Гризман понижи още в първия миг, в който отбраната на гостите се пропука. След корнер топката не беше избита, тя стигна до французина и от няколко метра той не сгреши, с цел да върне " дюшекчиите " в мача.

Малко по-късно Гризман пропусна самичък против вратаря на гостите Алисон, като не съумя да го преодолее.


© Reuters

Все отново в 34-ата минута Гризман се реваншира за пропуща си, вкарвайки втори гол. Жоао Феликс задържа сред трима противници и комбинира с Гризман, с цел да го изведе в наказателното поле. Със самото вдишване французинът отстрани Ван Дайк и с удар по диагонала преодоля Алисон - 2:2.

След паузата и двамата треньори направиха по една смяна, като Клоп заложи на повече сигурност в средата на терена.

" Атлетико " стартира по-активно и притисна противника, само че още в 52-ата минута претърпя сериозен удар.

Гризман подвигна високо крайници си в опит да играе с топката, само че не видя Фирмино, като удари в главата бразилския нападател. Въпреки че в дейностите на голмайстора на " дюшекчиите " нямаше предумисъл реферът Даниел Зиберт му сподели пряк червен картон.


© Reuters

След аления картон темпото спадна, като " Атлетико " направи всичко допустимо да накъса играта и да задържи резултата. Планът на Симеоне и футболистите му се получаваше значително, до момента в който Марио Ермосо не направи груба неточност четвърт час преди края. Централният защитник повали Диого Жота в наказателното поле и това донесе дузпа на гостите.

Салах застана зад топката и невъзмутимо вкара в 76-та минута.

Само минути по-късно се стигна до противоречива обстановка в наказателното поле и на " Ливърпул ". Диого Жота повали Хосе Хименсе при центриране в наказателното поле. Съдията в началото уточни бялата точка, само че по-късно анулира решението си, преглеждайки видеоповторение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР