В Испания започна остър дебат за правния статут на проституцията,

...
В Испания започна остър дебат за правния статут на проституцията,
Коментари Харесай

Испанските проститутки се обединиха и заедно ще...

В Испания стартира изострен спор за правния статут на проституцията, откакто очебийно феминисткото държавно управление откри с терзание, че е одобрило първия в страната синдикат на предоставящите секс услуги, написа в. Монитор.

Сред групите за отбрана на правата на дамите и политиците от дълго време съществуват разнообразни отзиви дали легализирането на проституцията, която сега не е законна, само че се толерира, ще изведе от " сенчестата стопанска система " един печеливш и широкоразпространен бизнес, който постоянно е придружаван от злоупотреби с работещите.

В Испания проституцията се толерира, само че не е контролирана. Не е планувано наказване за предлагането на платени полови услуги, стига това да не се прави на обществено място. Вместо това законите се концентрират върху битка с трафика на хора.

Но тази седмица се появиха вести, че организацията на работещите в секс промишлеността ОТРАС е получила публично разрешение да стане синдикат. Мнозина сметнаха това за смяна на политиката на ръководещата Социалистическа партия и опит за легализиране на проституцията, обаче министърката на труда Магдалена Валерио съобщи, че е била заблудена и изрази изненада, че нейното министерство е дало сходно позволение.

Валерио акцентира, че документите за вписване са били механически правилни, само че добави, че държавното управление " няма да поддържа основаването на синдикат за една противозаконна активност, нарушаваща главните права на мъже и дами, които заради беднотия или други условия дават телата си на други, с цел да ги малтретират ".

Премиерът Педро Санчес съобщи в туит, че неговото феминистко държавно управление не възнамерява да поддържа която и да било организация, извършваща незаконна активност, и вместо това избира премахването на проституцията.

Отнемането на регистрацията обаче ще изисква испанското държавно управление да заведе дело, тъй като решението за нея към този момент е било оповестено в испанския " Държавен вестник ".

Конча Борел, генерална секретарка на ОТРАС, насочи рецензии против държавното управление, което " се прикрива зад завесата на белия хетеросексуален капиталистически феминизъм, с цел да показа като нещо непоносимо опита да се дадат трудови права на бедна и заклеймявана група хора ". " За нас това е въпрос на правдивост ", добави тя в Барселона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР