В Ирак има двама български военнослужещи, които са в мисия

...
В Ирак има двама български военнослужещи, които са в мисия
Коментари Харесай

Каракачанов за убийството на Сулеймани: Ответни действия срещу САЩ биха ескалирали конфликта

В Ирак има двама български военнослужещи, които са в задача на НАТО, която е обвързвана с образование на иракски военни. Тя ще бъде изтегля краткотрайно в прилежаща страна, до момента в който се обясни обстановката в страната.

Това сподели в „ Тази заран “ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който разяснява напрежението в района след убийството на иранския военачалник Касем Сулеймани. Става въпрос за към 430 души, от които малко повече от половината са военни, а останалите – цивилни.
Американската войска е уведомила Ирак, че ще се изтегли от страната Съюзниците в Алианса приканиха за самоограничение и деескалиране на напрежението
Министерството на защитата всекидневно има контакт с българските офицери. Към момента няма заплаха за тяхната сигурност, добави Каракачанов.

Според него ответни дейности против Америка само биха ескалирали спора.

„ Големият проблем в района е „ Ислямска страна “. Тя беше победена, само че в случай че получи вакуум, не съм уверен, че силите на иракската войска са задоволителни, с цел да удържат ситуацията “, на мнение е Каракачанов.
Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Намираме се на ръба на пропастта след убийството на Сулеймани „ Израелците желаеха да убият Сулеймани, само че взеха решение да не го вършат, тъй като това би основало доста огромни проблеми “, споделя Робърт Беър
„ Цялата обстановка с нуклеарното оръжие в Близкия изток е сериозен проблем. Иран от доста години се стреми да придобие нуклеарно оръжие и това е обществена загадка. Именно заради това са тези по-резки деяние на американската страна и Израел, който е главен съдружник на Съединени американски щати в региона на Близкия изток “, сподели още вицепремиерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР