В интервюто за рубриката на Би Би Си Hardtalk премиерът

...
В интервюто за рубриката на Би Би Си Hardtalk премиерът
Коментари Харесай

Кирил Петков пред BBC за конфликта Русия-Украйна: Думата „слабост“ на НАТО не е свързана с България

В изявлението за рубриката на Би Би Си Hardtalk министър председателят уточни, че в случай че Москва отговори с ограничавания в региона на енергетиката при положение на нови западни наказания, това може да се окаже проблем за България. Той добави, че е разискал с Европейската комисия проект за деяние в такава обстановка:

„ Ако този доста неприятен сюжет се реализира, ние ще се оправим, само че ще бъдем принудени да ограничим износа на ток. Общият европейски пазар ще би трябвало да направи изключение единствено за този интервал този път “.

„ България към момента е чист експортьор на електрическа енергия и може би за къс интервал може да има спирания. В момента доста бързо построяваме газовата връзка с Гърция, откъдето можем да имаме достъп до други източници на синьо гориво. Тази връзка е с най-голям приоритет, чакаме да се случи в идващите 4-5 месеца. Активно се опитваме да понижим тези опасности, само че е значимо да се означи, че те би трябвало да бъдат поети солидарно от Европейския съюз и НАТО “, сподели още Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР