В интервю за турската телевизия президентът Реджеп Тайип Ердоган посочи

...
В интервю за турската телевизия президентът Реджеп Тайип Ердоган посочи
Коментари Харесай

Ердоган обяви местата за сондажи близо до Крит

В изявление за турската телевизия президентът Реджеп Тайип Ердоган уточни местата, където Турция възнамерява да прави изследвания за находища на въглеводороди и да организира сондажни действия. От показаната по малкия екран карта излиза наяве, че мястото е източно от остров Крит, написа „ Катимерини ”, представен от БГНЕС.
Според Ердоган „ тази точка тук (източно от Крит – бел. ред.) е мястото, където Турция се среща с Либия ”. Според Ердоган, описаните места са част от континенталния шелф на двете страни, което разрешава осъществяването на сондажни действия.
Турският президент счита, че заради съществуването на обилни залежи на въглеводород в Източното Средиземноморие, Турция може да си сътрудничи в района с огромни интернационалните компании.
Относно подписания меморандум за делимитация на морските граници с Либия, Ердоган съобщи, че той ще стартира да се извършва след утвърждението му от турския парламент и акцентира, че съглашението пази ползите и на Турция, и на Либия и че Анкара няма да разреши едностранно дейности в района.
„ Катимерини ” напомня, че предходната седмица водачите на Европейски Съюз отхвърлиха договорката Анкара-Триполи като невалидна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР