В интервю за NOVA майката, чието дете беше отнето в

...
В интервю за NOVA майката, чието дете беше отнето в
Коментари Харесай

Разкрития на майка, чието бебе бе отнето в Германия

В изявление за NOVA майката, чието дете беше отнето в Германия, разви гледната точка на фамилията. Семейство Славови алармира, че са взели 7-месечната им щерка, без тяхно единодушие. Случаят беше доказан и от Министерство на външните работи.
На 20 декември Мирена, брачният партньор й Георги и 7-месечната им щерка се прибират от България към Германия, където живеят. В Унгария катастрофират. И двамата настояват, че нямат виновност.
" Блъснаха ни откъм гърба, при което пострада най-вече бебето ни ", показа майката на детето.
" Бърза помощ " ги кара в най-близката болница. Преглеждат единствено родителите, само че не и детето. " Ние не можехме да кажем дали е добре. Тя плачеше и се опитваше да спи ", показа майката.
На идващия ден бебето стартира да плаче непрекъснато. Родителите упорстват да бъде прегледано. " Дойде основният доктор и го прегледа. Вдигна блузата, смъкна клинчето и сподели, че наподобява добре и всичко това е единствено от потрес ", описа Мирена.
Изписват ги на другия ден. Прибират се в Хамбург и мигновено отиват в болница. Прегледът продължава 5 часа. Откриват строшаване на бедрото, хематом в корема и разтърсване на мозъка. От злополуката обаче към този момент са минали 48 часа. На Коледа детето се утежнява и го настаняват в интензивно поделение. Докторът желае ядрено-магнитен резонанс.
" Попита дали у дома са се случвали произшествия и аз споделих, че не. Мислят, че има остаряла контузия и кръв в главата. Много се уплаших. Започнаха да ми приказват за някакво заболяване. Замислих се дали не се е блъснала някъде ", сподели майката.
Мирена се сеща за един-единствен случай, в който столчето на детето се обръща в количка в супермаркет, само че твърди, че бебето не се е блъснало и има очевидци. " Веднага споделих това на лекаря и той отвърна, че е невероятно от това да се получи кръвоизлив в главата ", показа още майката.
Старият кръвоизлив, съгласно медика, можело да е от 6 до 8 седмици по-рано. Правят ядрено-магнитен резонанс. И удостоверяват, че бебето има кръвоизлив в мозъка в резултат на злополуката, само че и остарял - отпреди нея. Катерина е оперирана и стартира да се усъвършенства. Тя и майка й са оставени в болничното заведение. След известно време в стаята влизат две обществени работнички с преводач.
" Разказах им всичко, бях подготвена да спомагам изцяло. За мен беше значимо да се разбере същинското заболяване. При първия диалог те споделиха, че не виждат нищо неправилно, не могат да излязат със мнение, само че ще осведомят Агенцията за протекция на детето. Разбира се, бях съгласна, тъй като нямам какво да укривам ", сподели още Мирена.
По-късно същите две обществени служителки идват с нови две дами - този път от Агенцията за протекция на детето. Разговорът се повтаря. Въпросите за произшествия у дома не престават. " Започнаха да ми изясняват по какъв начин тъкмо се стига до сходен кръвоизлив. Според тях детето е било хванато и му е разтръскана главата мощно няколко пъти. Казах, че такова нещо у дома не се е случвало. Продължих да упорствам да й създадат проби ", сподели майката.
След този диалог обществените служащи викат доктор от друга болница и изпращат детето на втори рентген. Майката отхвърля, тъй като Катерина към този момент е минала проучвания с рентген, томография и ядрено-магнитен резонанс. Но и лекарите, и обществените упорстват да бъдат прегледани ръцете и краката на детето.
" Направиха нов рентген и споделиха, че откриват контузии, счупени палци на крачетата, които не подхождат с злополуката ", сподели още майката.
Мирена и Георги не получават никакви документи от болничното заведение за откритите контузии по детето си. Жената нямала опция да изиска документи, тъй като по описа й, сега, в който схваща всичко това, тя към този момент е извикана в друга стая, отделена от детето си.
" Съобщиха ми, че тъй като са сигурни, че с детето е злоупотребявано, то ще ми бъде отнето неотложно и ще бъде обещано на приемно семейство, което е квалифицирано и я чака. След това ми я взеха ", показа майката. Тя добави, че са й забранили даже да я допре
" Никога не съм посягала. Това дете е целувано, прегръщано и е мечтано и чакано 11 години ", показа Мирена.
Тя и брачният партньор й получават единствено една визитка с номера на обществената работничка. Но на този номер към този момент втори ден не дава отговор никой. Семейство Славови отива на място, с цел да попита за щерка си. Казват им единствено, че е добре. Не й разрешават да изпрати кърма, макар че до момента детето е било хранено единствено с такава. Оттук нататък следва борба благодарение на юристи и българските управляващи, които към този момент са в контакт със фамилията. Родителите обаче нямат никаква визия дали имат късмет да си върнат детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР