В интервю за френския вестник “Екип световният номер 1 в

...
В интервю за френския вестник “Екип световният номер 1 в
Коментари Харесай

Джокович: Искам да бъда единственият собственик на тялото си, то е моят инструмент

В изявление за френския вестник " “Екип " международният номер 1 в тениса Новак Джокович още веднъж повтори, че не е антиваксър, а желае да защищити тялото си.

" След като събрах всичката информация за имунизациите, взех решение да не се имунизирам. Това е моята позиция по въпроса. Дали това ще се промени? Не знам, всичко се трансформира доста бързо, виждаме го посредством позициите на някои държавни управления ", счита сръбският тенисист.

" В този миг чувствам потребност да предпазя тялото си и нямам възприятието, че съм опасност за останалите. Дали си имунизиран или не, можеш да предаваш вируса. Това е решението ми, само че за бъдеще не знам. Отворен съм, тъй като всичко е допустимо ", прибавя Джокович.

Сърбинът, който може да се елементарни с фантазията си да стане най-титулуваният тенисист, изяснява избора си.

" Моето тяло е моят инструмент, моят главен капитал. Като спортист на най-високо равнище нуждая се да се грижа добре за тялото си, с цел да бъда непрекъснато конкурентен. И в продължение на всички тези години, мога да бъда признателен на тялото ми за всички триумфи, тъй като съм се възстановявал бързо след доста тежки мачове ", счита Джокович. Той счита, че даже нещо да се промени с 0,5% в тялото му, той го усеща незабавно.

Джокович счита, че би трябвало да се почита мнението му и не схваща за какво е цел на офанзиви.

" Аз не настоявам нищо, не съм доктор, не съм специалист. Но не обичам и тези, които се постановат. Отворен съм към всичко, само че също по този начин се пробвам да запазя моята самостоятелност. Защото никой на тази земя не познава по-добре тялото ми от мен. Аз съм единственият притежател на тялото си. Ако не го разбирам добре, това значи, че отпущам собствеността му на някой различен ", приключва Новак Джокович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР