В интервю за френския вестни Монд върховният представител за външната

...
В интервю за френския вестни Монд върховният представител за външната
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Балансът на силите трябва да бъде възстановен

В изявление за френския вестни " Монд " висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че ще свика Съвета на Европейски Съюз по външни работи и защита на 22 април, с цел да разиска по какъв начин могат да бъдат изпълнени настояванията на Украйна за муниции и, може би по-спешно, за противовъздушна защита.

Той назова обстановката на фронта " динамична невъзможност ", като означи, че пробивът, на който Украйна се надяваше, не се е случил и руснаците завземат нови територии, макар че понасят големи загуби.

" Чукам на вратите на страните членки и им споделям, че в случай че нямат противовъздушни акумулатори, би трябвало да ги купят. Ситуацията последователно се трансформира, само че вноските на страните членки варират доста ", сподели Борел. " Всеки би могъл да направи повече, с цел да извърши отговорностите си. " Моята роля не е да посочвам с пръст една или друга страна, а да развъртвам обща позиция.

" Проблемът не е във времето, а в количеството. След година може към този момент да е късно. Преди да приказваме за възобновяване на Украйна, би трябвало да избегнем нейното заличаване. По-евтино е да закупите системи Patriot, в сравнение с да възстановите електроцентрала , която беше разрушена от руснаците, " споделя Борел.

Според него спорът е станал несъразмерен : Русия няма потребност да печели, главното за нея е да не губи . Украйна би трябвало да победи, с цел да отблъсне нахлуването и от нейните съдружници зависи дали ще получи нападателни качества.

Борел също означи, че несигурността с новия пакет от американска помощ за Украйна работи в интерес на Москва.

" Путин няма да спре, до момента в който не се проведат изборите в Съединени американски щати. Когато види по какъв начин се държат републиканските законодатели, той има всички учредения да мисли, че републиканската администрация ще бъде по-добър сюжет за него ", сподели той.
 Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма късмет да спечелим
Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма късмет да спечелим

Според него западните страни могат да оказват помощ на Украйна, както помогнаха на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР