В интервю за бТВ от “Продължаваме промяната обясни какви са

...
В интервю за бТВ от “Продължаваме промяната обясни какви са
Коментари Харесай

Калина Константинова разкри истината защо Лена Бориславова не е в листите на ПП

В изявление за бТВ от “Продължаваме смяната ” изясни какви са аргументите Лена Бориславова и Яна Балникова да се откажат от място в листите на партията.

“Имат друга причина, заради която не вземат участие. Яна Балникова направи персонален избор, че политиката не е нейният избор сега в живота ѝ, само че постоянно остава да ни поддържа. За Лена Бориславова - истината е, че тя е извънреден експерт и поради челната позиция, която тя заемаше по време на ръководството, предивд обстоятелството, че нямаше с какво друго да ни нападат, нямаше корупционни схеми или нещо за което да се заловен и да е същинско, те нападнаха нейната персона. Това е излишно да се случва в една акция. Тя реши да не разрешава това да разсейва от главните тематики, които желаеме да сложим на дневен ред, и да можем умерено да можем да приказваме за тематиките, които ни интересуват ", разяснява някогашният вицепремиер в кабинета " Петков ".

Тя уточни и повода, заради която тя самата не е лидер на листа, макар че ще се бори за място в Народното събрание.  “Аз съм в софийска листа. Както и предходния път, съм в 25 МИР. От “Овча купел " съм, там ще повеждам и акцията си. Нашите районни листи се водят от хора, които са от района, това има огромно отражение. За своите родни места би трябвало да се борят хора, които са осведомени с проблемите им. В София са лидерските борби, тъй че листите ще бъдат водени от Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, който имаше доста добър резултат предишния път. Аз съм след него (бел.ред. Христо Петров), това явно е работеща композиция ”, уточни.

Според нея, истината за отказаните от служебния кабинет танкери с газ от кабинета “Петков ”, е елементарна. “12 години бяхме държани от ГЕРБ в цялостна взаимозависимост от “Газпром ” и един снабдител. След като “Газпром ” смениха мнението си да са в несъблюдение на контракта, бяхме в обстановка, в която не можем да получаваме газ от един снабдител. В рамките на няколко седмици намерихме танкери, газ и инфраструктурата, посредством която той да стигне. В последните месеци не е имало липса на газ. Решихме, че би трябвало да оставим подготовка за служебния кабинет - да договорим танкери и газ, който освен да бъде на цени по-ниски от междинните за Европа, освен да ни помогне да минем умерено през зимата, а и да стигнем умерено до пролетта. Такава инфраструктура има опция да бъде обезпечена, както сподели министър председателят на Гърция. Решението да не се възползват от танкерите е необичайно ”, разяснява Константинова.

Тя уточни още, че името на предстоящ министър председател ще бъде на първо време разисквано с евентуалните им съдружни сътрудници. " Не бих споделила, че аз персонално имам любимец. Аз работих сполучливо и с Асен Василев, и с Кирил Петков. Ние сме добре стикован екип и тим ", акцентира някогашният вицепремиер. 

Константинова изрече откровените си съболезнования на околните на починалите бургаски служители на реда. “Видях по какъв начин се вършат опити тази тематика да бъде политизирана. Това е противен метод на политиките на Прехода, на предишното. Борбата за преборването на корупцията по границите на България е извънредно тежка ”, уточни тя и даде образец с “Капитан Андреево ” и битката на Политическа партия против корупционните схеми за отровните храни, които влизат в храната ни.

“Корупцията е тихият палач. Затова е извънредно значимо да довършим работата си ”, уточни още някогашният вицепремиер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР