В интервю за Би Би Си Саймън Макдоналд, бивш ръководител

...
В интервю за Би Би Си Саймън Макдоналд, бивш ръководител
Коментари Харесай

500 лидери се очакват за погребението на Елизабет II, но не и от Русия

В изявление за Би Би Си Саймън Макдоналд, някогашен началник на държавната работа на външно министерство сподели: „ Никога толкоз доста държавни глави и държавни ръководители не са идвали в Лондон за едно събитие за един ден “.

 

След острата реакция във връзка на поканата към китайския президент Си Цзинпин, по-късно стана ясно, че Китай ще бъде показан от вицепрезидента Ван Цишан, написа публичното радио. Оплакването бе направено от група депутати, на които бе неразрешено да пътуват в Китай, поради тяхната акция против китайските репресии против уйгурите.

 

Ван Цишан в действителност ще бъде най-високопоставения азиатски политически водач на погребението и в това време измежду представителите на властническите страни, като в тази група попада още президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси. Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман се чака да оглави делегацията на неговата страна в Лондон, въпреки че това още не е доказано.

 

Форин офис отхвърля да популяризира цялостния лист на гостите на този стадий по съображения за сигурност, а доста водачи от Близкия изток, с изключение на израелския президент Исаак Херцог, не са разкрили проектите си. Потвърждението от страна на емира на Катар Тамим бин Хамад  ал Тани обаче допуска, че и други водачи от Персийския залив ще участват.

 

Със сигурност не са поканени представители на Русия, Беларус, Мианмар, Сирия, Венецуела и Афганистан. Реакцията на съветското външно министерство бе следната: „ Разглеждаме този английски опит посредством потребление на националната покруса, докоснала сърцата на милиони хора по света, за споразумяване на сметките с нашата страна през дните на печал, като надълбоко аморален “.

 

От Кремъл считат, че това е „ сквернословно за паметта на Елизабет Втора, която е служила в редиците на английската войска през Втората международна война, сражавали се против нацистите и техните украински колаборационисти “.

 

В декларацията, публикувана от Скай нюз,  се споделя още, че се показват дълбоки съболезнования на британски  народ за огромната загуба.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР