В интервю през 1899 година, гениалният изобретател Никола Тесла говори

...
В интервю през 1899 година, гениалният изобретател Никола Тесла говори
Коментари Харесай

Науката и поезията са двете очи на един човек. Душата може да излекува повечето болести

В изявление през 1899 година, гениалният откривател Никола Тесла приказва за щастието, своята философия за живота и 10-те условия за акомодация. Можем ли да „ осветим ” живота си с тези познания, вижте в идващия текст.

10-те условия за акомодация

Първото е организмът да е наясно със задачата и отговорностите си. Дървото знае, че е дърво, храстът до него също знае, че е шубрак. Още от дете знаех, че ще направя множеството си открития.

Второто изискване е увереност – всичко, което се стартира, би трябвало да се довършва.

Третото изискване - ръководство на виталните и духовни сили и изчистване на многото потребности, които има човек. В този смисъл, аз в никакъв случай не съм губил нищо, единствено съм печелил. Насладил съм се на всичките дни и нощи. Може да отбележите: „ Никола Тесла беше благополучен човек ”. 

Четвъртото условие е да се настрои физическия механизъм за работа. Това значи на първо време поддръжката на механизма. Човешкото тяло е съвършена машина. Познавам процесите в нея - какво е положително, кое е нездравословно. Храната, която съвсем всички ядат е рискова и нездравословна. Понякога си мисля, че всички готвачи в света вземат участие в някаква злокобна интрига.

Петото изискване е паметта. При множеството хора, мозъкът съхранява знанията за света добити в живота. Но мозъкът се занимава и с по-важни неща от самото запомняне – той избира верния спомен в верния миг - това е на всички места към нас. Всичко, което в миналото сме виждали, чували, чели, научили, е към нас във формата на светлина. Откритията, които съм направил, стояха в мозъка ми дълги години, преди да ги осъществявам.

Шестотот изискване е визуализацията. Навярно всичките си открития дължа на силата на визуализацията. Виждам ги пред очите си, както виждам какво се случва в живота ми – действителни и забележими. Като млад ме беше боязън от това, тъй като не знаех какво е, само че след това се научих да употребявам тази мощ като заложба. Визуализирам даже корекциите върху изобретенията  си. Така вземам решение комплицирани математически уравнения. Имам съвършено зрение и слух, дръзвам да кажа, че са по-добри в сравнение с множеството хора. Чувам гръмотевици на разстояние 150 благи и виждам цветове в небето, които другите не могат. Така съм от дете, по-късно умишлено доразвих тези умения.

Седмото изискване е да усвоите знанието по какъв начин духовната и виталната сила се трансформират в това, което желаеме.

Осмото е придобиването на надзор върху всички усеща. До това познание или се стига посредством доста години труд, или е вродено. Създадох от себе си това, което желаех – духовна и изпълнена със смисъл машина.

Деветото изискване - прави нужното във всеки миг, тъй че да не забравяш кой си и за какво си на Земята.

Последното, десето и най-важно изискване – може да напишете в изявлението: „ Господин Тесла си игра. Той си игра цялостен живот и се забавляваше. “

Моите изобретения са игра. Толкова обичах да си играя с електричеството. Винаги ми става неприятно, когато чуя историята за Прометей, който откраднал огъня, с цел да го даде на хората. Зевс нямал ли е задоволително светкавици, че е санкционирал Прометей за една? А светкавиците са най-красивите играчки на света.

За заболяванията, щастието и житейската философия

Проблемът е, че хората са прекомерно съществени. Ако не бяха, щяха да са по-щастливи и да живеят по-дълго. Една китайска сентенция гласи, че сериозността съкратява живота.

Животът е темп, който би трябвало да се осъзнае. Аз усещам този темп, отправям го и го разглезвам. Той е бил доста признателен към мен и ме е дарил със знанията, които имам. Всичко живо се намира в комплицирани и красиви взаимоотношения: индивидът и звездите, амебите и Слънцето, сърцето и кръвообращението, и всичко това в безчет мегавселени. Тези връзки са неразрушими, само че могат да бъдат обладани, с цел да се основават нови връзки, които не нарушават предходното положение на света.

Вселената е жива във всичките си проявления. Прилича на мислещо животно. Дори камъните са съзнателни същества като хората растенията, хората и животните. Звезда, която свети, желае да бъде забелязана и в случай че не сме толкоз погълнати от себе си, ще разберем известието ѝ. Дишането, зрението и слухът на човек, би трябвало да са в синхрон с дишането, зрението и слухът на Вселената.

Има едно изначално знание, което човек постоянно е имал. Вселената се състои единствено от една субстанция, която има безчет проявления. Посланията са на всички места към нас, просто ние сме глухи и слепи за тях. Ако се свържем с тях душевен, те стартират да излизат нескрито. Има доста ябълки, само че единствено един Нютон. Той е имал потребност единствено една ябълка да падне пред него.

Науката и поезията са двете очи на един човек. Творящата сила е идентична със светлинната.

Въображението дава живот на живота. Аз се храня с мислите си. Научил съм се да управлявам страстите, фантазиите и виденията си. Целият си живот съм прекарал в възторг. Това е източникът на моето благополучие. Това ме е поддържало през всичките години на работа, която е задоволителна за пет живота. Най-добре е да се работи нощем, тъй като тогава се виждат звездите и връзката с Вселената е по-силна.

Често болесттите служат за пречистване на тялото и душата. Задължително е човек да страда понякога. Душата може да излекува множеството заболявания. Като възпитаник се разболях от холера, тъй като върлуваше из Лика. Излекувах се, тъй като татко ми най-сетне ми разреши да уча технологии. За мен илюзията не е болест, а е умеенето на мозъка да минава оттатък триизмерното пространство. Илюзиите са ме съпътствали цялостен живот. Бях в Париж, когато видях гибелта на майка ми. В небето, изпълнено със светлина и музика, се носеха прелестни същества. Едно от тях беше облик на майка, която ме гледаше с безкрайна обич. След като видението изчезна, аз знаех, че майка ми е умряла.

По материал на themindunleashed.org
Снимка (заглавна): news.nationalgeographic.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР