В интернет пространството тръгна петиция в подкрепа на уличените в

...
В интернет пространството тръгна петиция в подкрепа на уличените в
Коментари Харесай

Нина Рангелова подкрепи петиция в полза на уличените за допинг плувци

В интернет пространството потегли петиция в поддръжка на уличените в приложимост на допинг трима национали по плуване. Тя към този момент е подписана от над 500 души, които имат вяра в невинността им и че грешката е на ръководителите на плувната федерация.

" Нека има правдивост за тримата гении на българското плуване, на които им лишиха фантазията. Искаме да покажем покрепа на Светлозар Николов, Благой Панайотов и Здравко Баблаков в битката им против БФПС (българска федерация плувни спортове), която безкористно се пробва да си измие ръцете с тях за грешките си и да излязат безнаказано от създалата се обстановка. Призоваваме ви да подкрепим тези момчета в битката им и да покажем на федерацията,че не имаме вяра на лъжите им ", пишат уредниците на петицията.

Бившата националка по плуване Нина Рангелова прикани за всеобщо включване в онлайн петицията с прочувствен пост във Facebook. Пловдивчанката, която живее в Съединени американски щати, също споделя отрицателния си опит от воденето на централизирана подготовка, като на процедура удостовери казаното от Екатерина Аврамова по-рано нощес.

" Приятели, апелирам подпишете петицията в поддръжка на Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов — тримата ни национали по плуване дали позитивна допинг проба по време на лагер с националния тим и откакто са приемали добавки единствено и само предоставени от доктора (в чашка без да са виждали опаковката).
Тези момчета са посветили живота си на спорта, лишават се от безчет неща, с цел да популяризират името на България, а тези които би трябвало да им оказват помощ ги бутат надолу. И постоянно е било по този начин! За това и до ден сегашен, когато някой от по-младите плувци се допита до мен за съвет постоянно им споделям “Колкото по-малко зависиш от федерацията, толкоз по-добре за теб.”
Имало е и хора с положителни сърца, там на 4-тия етаж в Спортната Палата, само че множеството ги вълнуват по какъв начин да смъкнат пари от министерството и да стартират хора, близки до тях.
Защо би трябвало да се заплашват състезатели, които изберат да не вървят по лагери?! Защо би трябвало всички да упражняват при един и същи треньор? Да не би той да е най-хубавия влак в света (та даже и в България)?

Защо са взели проба единствено на трима индивида? И по какъв начин по този начин някакси се получи, че нито един от тях не е персонален играч на нац. треньор?
Аман от алчни и егоцентрични ръководители, които се появяват пияни и заляни по надпреварите на децата. Имайте малко достолепие и отстъпете място на хора, които в действителност имат предпочитание и качества да схващат за развиването на плуването! ", написа Рангелова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР