В Интер Експо Център тече 25-ия Автомобилен салон София 2022,

...
В Интер Експо Център тече 25-ия Автомобилен салон София 2022,
Коментари Харесай

Държавата ще изгради 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

В " Интер Експо Център ” тече 25-ия Автомобилен салон София 2022, акцент на който е електрическата подвижност. Изложителите демонстрират 33 нови електрически автомобила, ползата към които е в действителност огромен. А нашата медия направи изявленията с топ мениджърите в автомобилния бизнес с акцент върху електрическата подвижност. Общото мнение на сектора е, че без държавна дотация няма по какъв начин да бъде реализирана цифрата от 30 000 електрическия автомобил до 2026 година, каквато гръмка цел през април разгласи вицепремиерът Борислав Сандов, съобщи carmarket.bg.

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) има редици начинания, целящи реализиране на съглашение с държавното управление за държавна дотация при покупката на електрически автомобил, начинания да промени в данъчното облагане на колите и други Една такава самодейност бе извършената на 3 юни кръгла маса " Настояще и бъдеще на българския авто парк ".

За страдание паралелните рецесии за държавното управление са такива, че надали в този момент им е до този въпрос. Затова и от въпросната кръгла маса излезе единствено новината, че се планува да бъдат построени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа. Тя пристигна от заместник-министъра на превоза и известията Божидар Костадинов.

    Сред водещите цели на нашата политика е развиването на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничение на отрицателното влияние върху околната среда ", означи Божидар Костадинов.

Но както сами виждате, от формалния пресрелийз от Министерството на превоза и известията даже не споделят по кое време ще бъдат построени тези 160 станции.

Напомняме, че през февруари бе подписан Меморандум за съдействие, подписан от няколко организации, свързани с стопанската система, общинската власт, електрическите автомобили и тяхната инфраструктура в страната ни. Според него до 5 години у нас ще бъдат построени 10 000 станции за зареждане на електрически автомобили от възобновими източници. Подписът на страната под този меморандум липсва. Подписало се е Националното съдружие на общините в Република България.

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР