В Индия започнаха честванията, свързани с Холи, показват кадри на

...
В Индия започнаха честванията, свързани с Холи, показват кадри на
Коментари Харесай

Цветен прах отново изпълни въздуха в Индия

В Индия започнаха честванията, свързани с " Холи ", демонстрират фрагменти на Асошиейтед Прес. Празникът е още прочут като Фестивала на цветовете и с посредством него се предвещава идването на пролетта.

Тази традиция е една от най-почитаните в Индия, а нея се включват хора от всевъзможни възрасти, даже чужденци, написа изданието Alarabiya News.

 Снимка: AP/БТА

Най-вълнуващата част от " Холи " е " войната " с пъстър прахуляк, наименуван гулал, който хората хвърлят едни против други. Така лицата им се обагрят в разнообразни цветове.

 Снимка: AP/БТА

Корените на този индийски бит произлизат още от индуистката митология, съгласно която той отбелязва успеха на положителното над злото.

Вижте всички фотоси

В последните години известни в цветните войни са и водните револвери, балоните, цялостни с вода, както и цветчета на разнообразни растения, които способстват за радостното въодушевление на локалните поданици и гостите на страната.

Празникът е също по този начин време за амнистия и помиряване сред хората. В доста от случаите се подготвят огромни трапези, а съседите си разменят сладкиши и други домашно приготвени гозби.

 Снимка: AP/БТА

" Холи " носи и извънредно религиозно значение за локалните, които насочат молебствия за благословия от Боговете.

Тази година се чака огромните празненства да се проведат на 8 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР