В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Eврото и британската лира остават стабилни

В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ е постоянен по отношение на еврото и английската лира стерлинг, укрепвайки по отношение на японската йена. Пазарите чакат, че непредвиденото решение на редица страни от пакта ОПЕК+ да понижат производството ще докара до нескончаем интервал на висока инфлация в света и закъснение на края на цикъла на стягане на паричната политика на международните централни банки.

Подобно решение може да направи работата на Федералния запас за битка с високата инфлация " малко по-трудна ", сподели президентът на Федералната аварийна банка на Сейнт Луис (FRB), Джеймс Булард.

" Това решение на страните производителки на нефт беше ненадейно, само че дали ще има дълготрайни последствия е открит въпрос ", сподели Булард пред Bloomberg в понеделник. " Цените на петрола се двоумят непрекъснато и е мъчно да ги проследим тъкмо, което прави нашата работа малко по-трудна. " Според Булард главният лихвен % на Фед, който сега е 4,75-5%, би трябвало да бъде нараснал до 5,5-5,75%.

Към 10:05 часа българско време двойката евро/долар се търгува за $1,0907 спрямо $1,0899 при затваряне на пазара в понеделник.

Един английски паунд на борсовия пазар сутринта коства 1,2423 $ по отношение на 1,2413 $ в края на предния работен ден.

Цената на щатската валута по отношение на йената се увеличи с 0,23% - до 132,71 йени за един $ по отношение на 132,46 йени за $ в миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,11% по време на търговията във вторник, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,15%.

Австралийският $ падна с 0,37% до $0,6761 спрямо $0,6786 предходния ден. Той се обезценява след решението на Централната банка на Австралия (RBA) да спре цикъла на повишение на главния лихвен %. RBA резервира лихвения % на 3,6% годишно през днешния ден, най-ниското равнище от май 2012 година От май предходната година процентът е нараснал общо с 350 б.п. Ръководителят на RBA Филип Лоу обаче предизвести, че централната банка е подготвена да възобнови повишението на лихвите, в случай че е належащо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР