В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници

...
В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници
Коментари Харесай

Киев води разговори със съюзниците си за ракети с далечен обсег

В ход са ускорени договаряния сред Киев и неговите съдружници по настояването на Украйна за ракети с огромен обхват, които биха ѝ оказват помощ да попречи на Русия да унищожава украинските градове. Това съобщи президентският консултант Михайло Подоляк. Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, с цел да отблъсне съветските и про-московски сили, които постепенно напредват по част от фронтовата линия.

За да отслабим фрапантно основното оръжие на съветската войска - артилерията, която те употребяват в този момент по фронтовите линии ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните хранилища, съобщи той. На окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

Президентът Володимир Зеленски също съобщи, че Украйна желае да предотврати съветските офанзиви против жилищни зони и цивилни.

" За страдание сходни обстрели са всекидневие на нашите територии, които съветската войска доближава с такива ракети в Донбас, южната част на страната. Би било допустимо да спрем този съветски гнет, в случай че успеем да снабдим армията си с подобаващи ракети. Така терористите няма да имат възприятие за безотговорност. Украйна се нуждае от ракети с отдалечен обхват на деяние , в частност с цел да се отстрани опцията окупаторът да разположи ракетните си установки надалеч от фронтовата линия и да унищожи с тях украинските градове ", сподели той.

Украйна се нуждае от американски ракети, които имат обхват от близо 300 километра. Вашингтон към този момент отхвърля да достави оръжието, отбелязва организацията. В резултат на новите съветски обстрели за един ден са починали минимум 10 украински цивилни жители и 20 са ранени. Регионални представители обявиха, че най-вече са потърпевши градовете и селата в източната и южната част на страната, които са в обсега на съветската артилерия. В Константиновка руснаците са обстрелвали жилищен квартал, развалили са четири многоетажни здания, хотел и цивилни коли.

Междувременно Зеленски задейства наказания против 185 компании, измежду които беларуски, които поддържат войната на Русия против Украйна.

Той повтори настояването си Русия да бъде изключена от Олимпийските игри в Париж идната година и сподели, че е писал до президентите на водещите интернационалните спортни федерации да се ангажират с това в миг, когато Международният олимпийски комитет обмисля да върне достъпа на съветските спортисти до международния спорт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР