В ход са дейности по прибирането на селскостопанската реколта. С

...
В ход са дейности по прибирането на селскостопанската реколта. С
Коментари Харесай

Пожарната бди за безопасността при прибирането на реколтата

В ход са действия по прибирането на селскостопанската годишна продукция. С повишението на температурите се усилва и рискът от пораждане и бързо разпространяване на пожари в полските и горски територии. Най-честите аргументи за възникването на пожари са немарливост при боравене с открит огън и техническа нередовност на селскостопанската техника, оповестиха от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН).

С цел запазване на земеделските земи, са изпратени писма с инструкции и ограничения за недопускане пораждане и разпространяване на пожари до компании и организации, ангажирани с обезпечаването на пожарната сигурност преди и по време на жътвената акция - държавни горски и ловни стопанства, ръководства на пътната и железопътната инфраструктура, електроразпределителни сдружения, аграрни стопани, поделения на Министерството на защитата и други
 Трети ден военнослужещи и техника от Военновъздушни сили оказват помощ в гасeнето на огромни горски пожари
Трети ден военнослужещи и техника от Военновъздушни сили оказват помощ в гасeнето на огромни горски пожари

Вертолети Кугар 532 и Ми-17 също са включени в гасенето

Службите за пожарна сигурност и отбрана на популацията всекидневно правят инспекции за спазването на условията при осъществяване на действия в земеделските земи и на земеделската техника, участваща в жътвената акция.

ГДПБЗН приканва стопаните на аграрни земи и участниците в акцията по прибирането на селскостопанската годишна продукция за по-висока отговорност при осъществяване на действия в региона на житни масиви, с цел да не се позволява възникването и разпространяването на пожари. Огнеборците молят също в жътвената акция да се употребява механически изправна земеделска техника, оборудвана с нужните пожаротехнически средства за в началото гасене на пожари, както и за прецизно съблюдаване на възбраната за паленето на стърнища и други растителни останки и потреблението на открити огнеизточници в земеделските земи и отвън тях (слогове и крайпътни ивици).
 Снимка 581925
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР