В ход е освежаване на района на скейт парка в

...
В ход е освежаване на района на скейт парка в
Коментари Харесай

Ученици правят „Изкуство срещу вандализъм“ в Сливен

В ход е ободряване на региона на скейт парка в Сливен. Ученици от 5 до 10 клас от разнообразни учебни заведения в града рисуват графити върху бетонната стена на речния канал край спортното оборудване по програмата „ Изкуство против вандализъм “. Идеята е да се освежи пространството и да основава младежко въодушевление.

Символичното начало на самодейността бе обещано на 6 май. Повечето деца пристигнаха с родителите си и дружно с тях работиха със спрейовете. Включиха се и малчугани от детските градини. Те получиха упътвания и помощ от художниците Христо Георгиев и Елена Янкова, които са създатели на плана за графитите. Подкрепа пристигна и от други експерти - стрийт-артистите Иван Станев и Иван Славов. Първи опити за работа с графити направи и зам.кметът Пепа Чиликова. „ Всяко дете, всеки възпитаник са добре пристигнали и могат да се включат през свободното си време в тези извънредно приятни креативен занимания “, сподели Чиликова, която е и ръководител на Местната комисия за битка с противообществените прояви измежду малолетните и малолетните /МКБППМН/.

„ Изкуство против вандализъм “ е една от деветте стратегии, по които работи Комисията. Целта е децата да припознаят себе си в разнообразни по тип действия, съгласно ползите си, с цел да уплътнят времето си в творчество, спорт, здравословен метод на живот, екологично образование, с цел да не изпитват потребности от нездравословни за тях неща или от такива, които са нездравословни за тяхното всекидневие, разясниха от Комисията. В стратегиите са обхванати 360 възпитаници, а близо 6000 деца и възпитаници от общината са взели участие в превантивни действия през цялата образователна година.

Началото на самодейността съответства с провеждането на стадий от републикански шампионат за скейтбордисти с присъединяване на състезатели от Варна, Велико Търново, Бургас, София, Стара Загора, Русе, Ямбол и представители на домакините от „ Скейт клуб – Сливен “. Надпреварата се организира в скейт парка, който бе основан през 2019 година взаимно от Общината и клуба.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР