В ход е мащабна операция на ГДБОП срещу каналджийството, съобщава

...
В ход е мащабна операция на ГДБОП срещу каналджийството, съобщава
Коментари Харесай

Съветът на ЕС решава дали да ни пусне в Шенген, ГДБОП с демо акция срещу каналджии на мигранти

В ход е огромна интервенция на ГДБОП против каналджийството, оповестява БНР.

Специализираната акция се организира в цялата страна и ще продължи през целия ден.

До момента са арестувани към десетима души. Претърсват се десетки адреси.

По предварителна информация данни задачата на акцията е задържането на " сериозна проведена незаконна група ".

Случайно или не акцията се организира в деня, в който Съветът на Европейски Съюз гласоподава разширението на Шенген. Припомняме, Нидерландия съобщи, че няма да допусне България до Шенгенското пространство, а за причина бе посочено, че границата ни може да бъде премината против 50 евро, визирайки доста случаи на мигранти пресекли границата ни нелегално, подпомагани от каналджии.

Вотът за разширението на Шенгенската зона е разграничен на две елементи - едната дали България и Румъния да бъдат признати, а втората дали Хърватия да стане част от шенгенското пространство, напомня Българска национална телевизия.

Очаква се Нидерландия и Австрия да се опълчват на приемането на страната ни. Вотът за България е първа точка в дневния ред на съвещанието на правосъдните и вътрешните министри.

След това се чака Загреб да получи зелена светлина за Шенген. В петък Нидерландия разгласи, че няма да допусне България, само че поддържа кандидатурата на Румъния и Хърватия. Нидерландският министър председател Рюте посочи, че това е " не в този момент " и добави, че ще упорства за въвеждане на Механизма за съдействие и инспекция.

Лидерите на четирите най-големи партии в Европейския парламент изпратиха взаимно писмо, в което обявиха, че неприемането на трите страни рискува да навреди освен на тях, само че и на целия Европейски съюз.

Снощи австрийският канцлер Карл Нехамер удостовери, че страната му е срещу влизането на България и Румъния в Шенген.

Според него нашата страна има потребност от помощ по този въпрос. Двамата с ръководителя на Европейската национална партия Манфред Вебер дадоха конференция във Виена преди днешното гласоподаване в Брюксел.

" Това в действителност е предизвикателство за сигурността и това е повода, поради която Австрия има друга позиция върху разширението на Шенген. Хърватия " Да ", Румъния и България още " Не ". Това не е политическа полемика, това е полемика за сигурността. Става дума за сигурността на Европейския съюз, за сигурността на нашите жители ", съобщи канцлерът на Австрия Карл Нехамер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР