В хиляди хора са се разболели от черна плесен“ –

...
В хиляди хора са се разболели от черна плесен“ –
Коментари Харесай

Черна плесен поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия

В хиляди хора са се разболели от „ черна мухъл “ – гъбично заболяване, заради което на 60% от пациентите се е наложило да бъдат отстранени едното или двете очи от лекарите. Пациентите са диагностицирани с мукормикоза, която стартира с отичане на очите и главоболие, написа индийският вестник The Indian Expres
„ Ако не премахнем цялото наличие, дружно с всички тъкани, нерви и клепачите в това число, инфекцията може да проникне в мозъка “, съобщи доктор Акшай Наир.
 Как Германия може да се радва на нехайно лято Как Германия може да се радва на нехайно лято
Германия би трябвало да остане нащрек и да понижи по-нататък броя на коронавирусните инфекции, в случай че страната желае да се радва на „ безгр...
Той посочи, че в този случай към този момент не е допустимо спасяването на живота на пациентите. На първите стадии инфектираните имат единствено хрема, леко изтръпване на лицето, отичане на очите, тъй че доста пациенти отсрочват да посетят експерт.
Мукормикозата (по-рано известна като зигомикоза) е сериозна, само че рядка гъбична зараза, породена от група плесени, известни като микромицети. Рино-орбитално-церебрална-мукормикоза (РОЦМ) се предизвиква от плесени от рода Mucorales. Тези гъбички са ангиоинвазивни, т.е. те нахлуват в близките кръвоносни съдове и ги унищожават, което води до некроза на тъканите и гибел. Тези плесени живеят в околната среда и техните спори са във въздуха. Те се задържат в носната празнина и прилежащите синуси.
При постигане на удобна среда те проникват в тъканта. Спорите покълват, хифите (нишковидни процеси) прорастват и отделят разрушителни сокове, които смилат тъканта на гостоприемника и обезпечават хранене на бързо растящите гъбички. Докато порастват в носната празнина, те непреклонно унищожават околната тъкан на гостоприемника. Костите в носната празнина и синусите биват изумени преди всичко. Това включва твърдото небце, орбиталните кости и основите на черепа. В носната празнина и устната празнина могат да се видят черни маси. Ако унищожи орбитата и влезе в очната празнина, това може да аргументи изпъкване на очите, болежка, парализа на очите и слепота. След като влезе в черепната празнина, като премине през базата на черепа, инфекцията блокира главните артерии и венозни синуси, което води до огромни животозастрашаващи мозъчни инсулти и кръвоизливи, изясни доктор Дананджая Бат, съобщи организация Фокус.
Той добави, че спорите от време на време могат да навлизат и в долните дялове на дихателната система и да нападат белодробния паренхим (алвеоли и бронхиоли). Там гъбичките порастват бързо, разрушавайки белодробната тъкан и компрометирайки оксигенацията на кръвта. Оттам инфекцията може да се популяризира в кръвоносната система, което води до неизбежна гибел.
 Чака ни безкрайна икономическа рецесия, в случай че не решим здравната Чака ни безкрайна икономическа рецесия, в случай че не решим здравната
Както към този момент знаем, икономическата рецесия няма да има дълготраен край, в случай че не успеем първо да овладеем трайно здравната рецесия. Това значи, ч...
Болестта не е заразна и не се популяризира от един човек на различен.
Мукормикозата може да се появи когато и да е след зараза с новия , или по време на престоя в болничното заведение, или няколко дни до няколко седмици след изписването.
„ Covid-19 предизвиква удобна смяна във вътрешната среда на гостоприемника за гъбичките, а и здравното лекуване несъзнателно също подкрепя растежа на гъбичките. Covid-19 поврежда лигавицата на дихателните пътища и кръвоносните съдове. Той също по този начин предизвиква повишение на серумното желязо, което е доста значимо за растежа на гъбичките. Лекарства като стероиди покачват кръвната захар. Широкоспектърните антибиотици освен унищожават евентуално патогенните бактерии, само че и потребните микроорганизми. Противогъбични средства като Вориконазол инхибират аспергилозата, само че плесенните гъби остава невредими и се развъждат интензивно заради липса на конкуренция. Дългосрочната изкуствена вентилация понижава имунитета и има догатки, че гъбичките се предават от овлажнителя, подаван дружно с кислорода. Всичко нагоре основава идеални предпоставки за зараза с мукормикоза “, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР