В Хелзинки нова тенденция е да спите на работа за

...
В Хелзинки нова тенденция е да спите на работа за
Коментари Харесай

Във Финландия въвеждат дневен сън по време на работа. Да, времето за лягане се плаща. Не, не се шегуваме

В Хелзинки нова наклонност е да спите на работа за парите на шеф. Оказва се, че финландските синдикати са стигнали до заключението, че дневният сън в средата на работния развой има плодотворен резултат освен върху продуктивността на чиновниците, само че и (което е изцяло логично) върху финансовото богатство на компанията, където на служащите е разрешено да подремнат.

Според обява yle.fi, в някои компании те даже наемат експерт, който провеждо корпоративно безшумно време – оказва помощ да се отпусне и преподава медитация.

„ Трудно е да се принудите да се отпуснете, само че под управлението на треньор става доста по-лесно даже и по средата на деня. Инструкторът оказва помощ да се направи тази умствена пауза, да отидете на мини-ваканция за половин час, ”цитира РИА Тиину Ваинио от центъра на София Фючър Фърст, който провежда тези “ класове ”.

За изгодите от дневния сън (варира от 30 до 60 минути според от компанията и инструкциите за управление), откакто анкети бяха извършени измежду чиновници на разнообразни компании. Хората приказваха за отмалялост на работното място, физически дискомфорт (болки в гърба и ставите ) и желанието им да изоставен работното място допустимо най-скоро в края на деня.

Много федерални медии във Финландия към този момент съумяха да опишат за новата наклонност на капитала в страниците на своите изявления. Журналистите не изключват, че в близко бъдеще навикът да спят на работното място (спомняме си, че това време се заплаща, като че ли индивидът работи) ще се популяризира и в други градове.

Вече е ясно обаче, че фантазията, която доста хора чакат мързел на работа, към този момент е налична. Сега всеки шеф виновен за продуктивността на чиновниците на компанията, както и за облагата, триумфа и конкурентоспособността на тези компании.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР