В Хърватия са регистрирани най-малко 35 смъртни случаи от грип,

...
В Хърватия са регистрирани най-малко 35 смъртни случаи от грип,
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от грип в Хърватия


В Хърватия са регистрирани минимум 35 смъртни случаи от грип, само че специалистите считат, че техният брой е доста по-голям.

До момента най-вече умряли от грип – 27 души – бяха регистрирани през 2010 година, по време на пандемията от свински грип.

Доктор Владимир Дражевенович, вирусолог от Националния център за битка с грипа, означи, че тази година се отличава по доста неща.

„ Свидетели сме на една доста интензивна година от позиция на огромния брой болни и продължителността на боледуването. Болниците непрекъснати са цялостни, болесттите минават с затруднения, в никакъв случай не сме имали толкоз доста смъртни случаи “, сподели той.

Доктор Дражевенович уточни, че единствено през предходната седмица в страната са регистрирани нови 6000 случая на заболели от грип, като общият им брой е достигнал 57 000 души. Лекарите чакат, че до края на сезона техният брой ще нарасне до 70 000 случая. Според вирусолога този брой би трябвало да се умножи по две, тъй като има доста хора, които или не са се записали, или не са се обърнали за помощ към лекарите, а са разчитали на домашно лекуване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР