В Грузинската патриаршия се проведе втора по ред кръгла маса

...
В Грузинската патриаршия се проведе втора по ред кръгла маса
Коментари Харесай

Грузинската патриаршия срещу лотарийните игри, 25% от които са на Божков

В Грузинската патриаршия се организира втора по ред кръгла маса на духовници и специалисти, отдадена на обществените рискове от все по-популярните лотарийни игри.

Цел на срещата беше създаването на тактика за понижаване на нездравословните последствия от пристрастяването към “игрите на шанса ”, което се отразява разрушително на фамилиите и на обособената персона. Обсъдени бяха ограничения за предотвратяване от хазартна взаимозависимост при юноши. Според организацията “Майки против хазарта ” всеки пети грузински младеж е привързан към хазартните игри, а 90% от юношите на 17 години играят хазарт. Печалбите от хазарт в страната надвишават тези на банковия бранш.

Според данни на патриаршията 400 хиляди фамилии са потърпевши от
хазарта в страната. “Проблемът е многолик и има потребност от също такава сложна интервенция. Статистическите данни, с които разполагаме, са доста неприятни, в това число и за самоубийствата, и в случай че не спрем този бизнес в точния момент, може да чакаме ужасни резултати в близкото бъдеще за нашата страна. Бяха показани редица забавни начинания във връзка с използването на интернационалния опит към грузинската реалност ”, съобщи отец Андрей Цакмаидзе, представител на прес-службата на Светия Синод.

В срещата, инициирана от Грузинската патриаришя и УНИЦЕФ, участваха също представители на министерствата на финансите и на образованието, на Центъра за надзор по болесттите, Световната здравна организация и други Грузинските духовници обърнаха изключително огромно внимание на нуждата от повишение на осведомеността на младежите, които търсят елементарен и бърз метод за продобиване на пари и по този начин стават жертва на една взаимозависимост, която унищожава целия им живот. Беше основана работна група с присъединяване на представители на патриаршията и съответните държавни организации и на неправителествени организации, които да работят за приемането на законопроект за
хазарта, чието гласоподаване се отсрочва към този момент повече от година.

Интересна детайлност е, че 25% от държавната грузинска
лотария беше приватизирана от българския предприемач Васил Божков преди няколко години, другите 75% са благосъстоятелност на Коба Гурцкая. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР