В Градешкия манастир Св. Йоан Предтеча, където са готови да

...
В Градешкия манастир Св. Йоан Предтеча, където са готови да
Коментари Харесай

Манастир приютява бежанци от Украйна

В Градешкия манастир " Св. Йоан Предтеча ", където са подготвени да одобряват бягащи хора от войната. Това ще бъдат първите бежанци, които ще одобри северозападна България. Досега украинците, които идват у нас се насочваха най-вече към Черноморието. „ Ситуацията много динамично се развива, имахме желание да пием към 10 индивида, само че с нас се свърза и втора група група, която е от 9 индивида. Те също ще дойдат, чакаме да дойдат на следващия ден вечер или най късно в понеделник заран “, изясни йеромонах Спиридон, представен от bTV.

„ Имаме другари с коли, които през днешния ден пътуват към румънската граница и ще вземат от там бежанците, с цел да може да ги съпроводят до манастира, тъй като хората нямат транспорт и няма по какъв начин сами да стигнат до тук “, добави той.

Стаите към този момент са приготвени. В манастира към този момент е доставен близо звук брашно, както и други хранителни запаси, които са от първа нужда. Много хора са изявили предпочитание да оказват помощ с облекла и с препарати - неща, които едно домакинство се нуждае. Има нужда най-много от хранителни артикули.

В манастира чакат най-вече дами и деца, само че в групата има и двама по-възрастни мъже.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР