В град Хасака, който е в североизточна Сирия вече седмо

...
В град Хасака, който е в североизточна Сирия вече седмо
Коментари Харесай

Операцията на САЩ в сирийска Хасака придобива разрушителни мащаби

В град Хасака, който е в североизточна Сирия към този момент седмо денонощие продължава интервенция срещу бойците на " Ислямска страна " (организация, която е неразрешена в РФ).

По думите на ръководителя на съветския Център по помиряване на враждуващите страни (ЦПВС), контраадмирал Олег Журавльов, ситуацията в североизточната част на арабската република продължава да се усложнява.

" В подконтролните на кюрдските формирования квартали на град Хасака стават бойни стълкновения с избягалите по-рано от пандиза " ес-Санавия " бойци от арабските родовоплеменни формирования, а също по този начин с терористичната формация ИДИЛ ", съобщи той.

" В интервенцията вземат присъединяване американски военни ", добави съветският боен.

Медиите оповестяват за стотици починали, а в Организация на обединените нации обявиха, че десетки хиляди мирни поданици са напуснали своите домове.

По информация на сирийската организация САНА, американската авиация, работеща в региона към този момент е бомбардирала няколко здания и уреди в региона за-Зухур под претекст, че в тях сякаш имало скрити бойци.

Също по този начин, вечерта на 24 януари " Сирийските демократични сили " реализираха набези в региона Гвайран-Шарки, Гарби и аз-Зухур на град Хасака, вследствие на което бяха отвлечени няколко души.

При това " Сирийските демократични сили " не съумяха да вземат с взлом пандиза, даже и с поддръжката на американски танкове и военни коли.

Местни осведомителни източници оповестяват, че са били подхванати няколко офанзиви, само че към този момент те са се провалили. Нито една от страните не е съумяла да реализира оперативните си цели. Не се смята за осъществяване на задачите и освобождението на всичко на всичко 9 сътрудници от личния състав на пандиза в ас-Синаа. За триумфа на " решаващия взлом " на институцията в заявката на Съюз на демократичните сили не се сподели нито дума. Очевидно подобен няма.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР