В град Бяла представители на Прокуратурата, МВР и ДАНС проведоха

...
В град Бяла представители на Прокуратурата, МВР и ДАНС проведоха
Коментари Харесай

Прокуратурата, МВР и ДАНС проведоха регионално съвещание в Бяла

В град Бяла представители на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС организираха районно заседание за разбор, оценка и противопоставяне на престъпността в Апелативен регион - Варна, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна за Moreto.net.

Административният началник на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров беше хазаин на районно заседание, на което бяха разисквани спецификите на престъпността в апелативния регион.

Участие в събранието взеха административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в областите Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, ръководителите на Окръжните следствени отдели, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС, шефовете на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в регионалните градове, ръководителят на отдел „ Североизточен “ при ГДБОП.

Целта на срещата беше да се сътвори по-добра организация, да бъдат набелязани и подхванати нужните ограничения за сполучливо противопоставяне на престъпността в района. След извършено разискване, апелативният прокурор набеляза шест групи закононарушения, за които следва да се основат взаимни екипи. Тяхната задача е да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни за закононарушения по линия на проведените незаконни групи, разпространяването на наркотични субстанции, мигрантския напън, телефонните измами, битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

Екипите ще организират съответните дейности според функционалната подготвеност на всяка от институциите. Помежду им ще бъде проведена непрекъсната връзка, като по предписание на административния началник на АП Варна ще се организират регулярни заседания на локално равнище сред административните ръководители на Окръжните прокуратури, Районните прокуратури, шефовете на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП.

Съвещанието се организира на 2 ноември 2022 година, в Учебна база „ Изгрев “ в град Бяла.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР