В голяма операция на хърватската полиция и Службата за борба

...
В голяма операция на хърватската полиция и Службата за борба
Коментари Харесай

Арестуваха високопоставен служител на полицията

В огромна интервенция на хърватската полиция и Службата за битка с корупцията и проведената престъпност /УСКОК/ тази нощ беше задържан Дамир Остерман, IT експерт и началник на планове за консолидиране на всички бази данни в системата на хърватската полиция, написа загребският " Ютарни лист ".

Вестникът показва, че Остерман, основен админ на данните в хърватската полиция, е получил достъп до цялата държавна база данни с лица, по отношение на които се организират или са провеждани специфични интервенции, както и достъп до архивите на всички престъпни регистри, имал е достъп до настоящи секрети интервенции и други, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен че е разкрил информация за секрети следствия, Остерман е упрекнат в манипулиране на търг при доставката на съоръжение за полицията против рушвет, тъй че компанията на Синиша Патацки, ръководител на Асоциацията на частните детективи на Хърватия, да го завоюва. Освен Остерман и Патацки във фокуса на проверяващите е бил и някогашният началник на загребския отдел на Агенцията за контраразузнаване Марио Фърлан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР