В голяма част от територията на страната, в планинските области,

...
В голяма част от територията на страната, в планинските области,
Коментари Харесай

МРРБ кани учени да борят срутищата

В огромна част от територията на страната, в планинските области, по републикански и общински пътища и в обитаеми места има задействани срутищни процеси. В заседава спешен щаб, който да очертае набор от действия. Изпращат се предложения до научната общественост, с цел да може инженер-геолозите, геолозите, специалистите по свлачищни и геодинамични процеси от Българска академия на науките, от Минно-геоложкия университет и от УАСГ да участват при взимане на експертните решения по какъв начин в дълготраен проект ще се минимизира рискът от срутища .
Това заяви пред медии в Бургас през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството.
АПИ ще затваря превантивно пътни прави, където има заплаха от тежки срутищни процеси в следствие от изобилните превалявания, температурни амплитуди или поради изветрели магмени или варовикови скали, осведоми заместник-министърът. Той обърна внимание, че в този интервал с изключение на спешни действия по, други не могат да бъдат осъществявани. В рамките на пролетните и летните месеци с наличния бюджет на организацията ще бъдат изпълнявани обмрежвания, обрушвания, като ще работят и алпинисти. Сигнализацията на рисковите зони ще бъде увеличена.
 АПИ с непрекъснато наблюдаване за заплаха от свлачища АПИ с непрекъснато наблюдаване за заплаха от свлачища
От изобилните превалявания от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и огромните температурни амплитуди се активизираха реди...
Вчера се отвори едната лента на Автомагистрала „ Струма “ (бившата Автомагистрала „ Люлин “) в посока София. Надяваме се с положителната организация, основана още в първите часове при пораждане на срутището, с алпинисти и машини, които извозват обрушения материал, придвижването и към Перник да бъде отворено през днешния ден в светлата част на деня. Там предстоят дълготрайни укрепвания.
Всички жители, живеещи по Черноморието би трябвало да са спокойни – не може да се приказва за воден режим. Дали сме изчерпателна информация във връзка с различното водоснабдяване, което ще се прави по естествени процедури във връзка с устройствените процедури и по реда на Закон за обществените поръчки, а не в спешен режим, тъй че Бургас и Варна да имат различни водоизточници в дълготраен аспект, сподели Николай Нанков.
Ремонтът на компрометирания 40-километров сектор от Автомагистрала „ Тракия “ се разделя на два стадия. Затваря се първо правата от п. в. „ Плодовитово “ до п. в. „ Чирпан “. Днес се прави краткотрайна организация за придвижване. Магистралата ще бъде напълно затворена, ще се употребяват обходни направления. Шофьорите да наблюдават напътствията на уеб страницата на АПИ и на Пътна полиция, обърна внимание Николай Нанков.
Работата по първите 16,5 км би трябвало да завърши най-късно до 25 март, съобразявайки се с метеорологичната конюнктура. Ремонтът ще се извърши по утвърдени планове и, уверен съм, с нужното качество, макар съкратените периоди. Единствената спънка за осъществяване на периода са атмосферните условия. Необходими са 7-8 дни без превалявания за полагане на двата пласта асфалт, останалите действия могат да се правят и при други метереологични условия. Срокът за ремонт на останалите 23,5 км е до Великденските празници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР