В голям спортен празник със значим социален ефект се превърнаха

...
В голям спортен празник със значим социален ефект се превърнаха
Коментари Харесай

Споделени игри събраха стотици деца на Витоша за повече толерантност към хората в неравностойно положение

В огромен състезателен празник със важен обществен резултат се трансфораха първите в историята "Споделени игри " на Витоша. На Игликина поляна над 400 деца и младежи демонстрираха мощна обществена ангажираност с помощта си за това хората в неравностойно състояние да могат също да бъдат дейни и да се занимават с физически извършения.

Празникът бе открит от евродепутата Андрей Ковачев, който пожела на присъстващите да се забавляват със спортните и туристически интензивности и благодари за мощната отдаденост на благородната идея. С топли думи към присъстващите се обърнаха Дойчин Боянов от Семеен кодекс "Вертикален свят ", Ваня Рътарова от Политическа партия "Витоша ", а организацоинният секретар на "София - европейска столица на спорта " Анатоли Илиев разгласи, че се обезпечава един апарат за спорт за хората в затруднено положения.

Всички присъстващи имаха опция да се включат в 15 спортни и развлекателни интензивности. От ранна заран капитаните на обособените тимове, подпомагани от доброволци, преподаватели в НСА и членове на асоциация на хората в риск подготвяха обособените сетове за бадминтон, футбол, алпийски тролей, тичане за незрящи с компаньон, гимнастически и фитнес уреди, дисккетчър, насочване, преносими игри с огромна топка, работни ателиета, спортно катерене, изтегляне на въже, тенис на маса, туристически преход, хендбайк, щафета с жулиен колички, шахмат и други

Празникът мина с присъединяване на над 400 младежи от столични учебни заведения, в другите действия се включиха и деца в приемни фамилии. Голямата цел на проявата не бе само общественият резултат на самите интензивности, а и снимането и производството на къс филм, който ще бъде възложен и презентиран във всички учебни заведения в София, а по-късно и в страната.

По този метод у децата и младежите ще се образува още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората с физически увреждания и техните проблеми в актуалното общество. Силен интерен провокира и позиционираната по време на празника на Игликина поляна мобилна фотоизложба на "София - европейска столица на спорта ". Този път фотосите бяха на тематика "85 години Витоша ", неповторими фотоси демонстрират в 20 огромни платна историята и благосъстоянието на планината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР